شناورهای 75 اسب در خوزستان مجاز به صیادی شدند

پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷  ۰ نظر   ۱۲۶ بازدید
شناورهای 75 اسب در خوزستان مجاز به صیادی شدند

نماینده مردم شهرستانهای بندرماهشهر، هندیجان، امیدیه و بندرامام گفت: با پیگیری انجام شده ممنوعیت صید شناورهای صیادی دارای موتور 75 اسب بخار رفع شده و این شناورها در بنادر ماهشهر، امام خمینی (ره) و هندیجان مجاز به صیادی می باشند.

علی گلمرادی روز پنجشنبه با اشاره به لغو ممنوعیت صیادی شناورهای موتور ۷۵ اسب بخار افزود:
با مصوبه شورای تامین استان خوزستان و ابلاغ آن به شورای تامین شهرستان، از این پس شناورهای صیادی باموتور 75 اسب بخار می توانند صیادی کنند این در حالی است که پیش از این استفاده از این ظرفیت ممنوع و موجب توقیف شناور صیادی می‌شد.
وی افزود: با اخذ این مجوز از بیکاری سه هزار صیاد جلوگیری و موجب رونق صید و صیادی در شهرستان های مذکور خواهد شد.

گلمرادی خاطر نشان کرد: قبل از احداث صنایع عظیم پتروشیمی شغل اصلی مردم بندرماهشهر کشاورزی و صیادی بوده که با وجود بیش از 70 خور اصلی و فرعی بندرماهشهر را به یکی از متنوع ترین گونه های آبزی و جانوری در خلیج فارس تبدیل کرده است.
وی با بیان اینکه صنعت شیلات از کهن ترین صنایع در هندیجان می‌باشد گفت:امیدواریم با تحقق این امر بخشی از دغدغه صیادان که تا به حال با مشکلات زیادی مواجه بودند رفع شود.
به گزارش ایرنا، موسی حیدری رئیس شیلات شهرستان بندر ماهشهر در نشست اسفندماه پارسال شورای سلامت شهرستان در حضور استاندار به بحران صیدو صیادی در شهرستان بندرماهشهر اشاره کرده و هشدار داد شغل صیادی در این شهرستان رو به تعطیلی است و اگر برای توسعه زیرساخت های شیلات ، احیا و بازسازی ذخایر چاره اندیشی نشود، درآینده نه چندان دور شاهد حذف صیادان از اشتغال مولد شهرستان خواهیم بود.
وی در این جلسه یکی از دلایل اصلی رکود شغل صیادی در این شهرستان را توسعه صنعت و ورود پساب شرکت های پتروشیمی به خورها اعلام کرد که باعث از بین رفتن و تخریب زیستگاه های آبزیان و از بین رفتن حرفه صیادی و افزایش بیکاری شده است.
در دهه 70 این شهرستان با داشتن بیش از 550 فروند شناور صیادی و صید استحصالی حدود 14 هزار تن در سال بیش از پنج هزار و 200 نفر اشتغال زایی داشت که در حال حاضر رو به بیکاری هستند.
با وجود اینکه ذخایر دریایی در هندیجان رو به کاهش است اما صیادی همچنان تنها شغل هندیجانی‌ها به شمار می‌رود.
منطقه بحرکان در جنوب هندیجان از مناطق مهم گردشگری و صید میگوی صورتی و انواع دیگر میگوهای مرغوب منطقه خلیج فارس به شمار می‌رود که در حوزه صیادی هندیجان واقع است.

منبع : ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید