همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
سهم 50 درصدی گلستان از ماهی خاویار
گلستان با تولید بیش از نیمی از خاویار همچنان سکاندار استحصال این گونه در دریای خزر به شمار می رود
خبرنگار مهر، اجرای طرحهایی نظیر تکثیر پاییزه ماهیان خاویاری، رهاسازی بهاره آن، ممنوعیت صید خاویار، ساخت مرکز ماهیان خاویاری استان گلستان را در زمینه تولید این گونه ارزشمند در کشور پیشرو کرده است.
در سالجاری برای اولین بار گونه های ماهیان خاویاری از نوع فیل ماهی که پاییز سال قبل در استان تکثیر شده بودند در دریای خزر رها شدند.
رها سازی این گونه ها و اجرای طرح های در دست اقدام، این نوید را خواهد داد که بزودی پای خاویار نیز به سفره های ایرانیان باز خواهد شد.
مدیرکل شیلات گلستان گفت: برای اولین بار بچه ماهی خاویاری گونه فیل تکثیر پاییزه شد و 10 هزار قطعه در دریای خزر رهاشد.
علی اکبر پاسندی گفت: همیشه کار تکثیر ماهیان در بهار انجام میشد ولی اولین بار روش تکثیر در پاییز و رهاسازی در فروردین انجام شد.
وی عنوان کرد: وزن تقریبی بچه ماهیان بیش از 10 گرم است و میزان ماندگاری آن 30 درصد بیشتر است.
وی افزود: پنج گونه ماهیان خاویاری در دریای خزر وجود دارد و سالانه 4.5 میلیون قطعه بچه ماهی در استان تولید و رها سازی می شود.
احداث آب بندان در گرگان رود
پاسندی به احداث آب بندان درکنار رودخانه گرگان اشاره کرد و گفت: پیشنهاد ساخت این آبندان شده تا ذخیره سازی آب صورت گیرد که این طرح در شیلات ایران مصوب شد.
مدیرکل شیلات گلستان همچنین از اجرای طرح تکثیر بچه ماهیان خاویاری در اوزان بالاتر خبر داد و گفت: در صورت اجرای این طرح، میزان ماندگاری انها در دریا افزایش چند برابری خواهد داشت.
صدور مجوز پرورش ماهیان خاویاری
وی اظهار داشت: مجوز پرورش ماهیان خاویاری نیز در استان گرفته شد و در سال 94 گوشت ماهی خاویاری پرورشی خواهیم داشت.
علی اکبر پاسندی گفت: همچنین در سال 97 استحصال ماهیان خاویاری پرورشی را برای اولین بار در گلستان خواهیم داشت.
مدیرکل شیلات گلستان اعلام کرد: برای اولین بار در کشور، تکثیر انبوه پائیزه بچه ماهیان خاویاری به تعداد 100هزار قطعه و رهاسازی بیش از 10هزار قطعه در اوزان 10گرم در رودخانه منتهی به دریا خزر انجام ش
پاسندی افزود: تکثیر ماهیان خاویاری معمولا اواخر اسفند تا اوایل فروردین ماه آغاز و پس از دوماه پرورش، خرداد ماه در اوزان سه گرم رهاسازی می شود.
وی اظهار داشت: اما به لطف خداوند متعال و تلاش شبانه روزی کارشناسان مجرب و آماده سازی زیر ساخت ها پس از دوسال تکثیر انبوه فیل ماهی در پائیز سال 1390 آغاز شد.
پاسندی عنوان کرد: امسال 75هزار قطعه بچه ماهی در اوزان 10 گرم با تائید شیلات ایران به تمام پرورش دهندگان ماهیان خاویاری سراسر کشور تحویل شد.
پاسندی گفت: همچنین با هماهنگی و موافقت از سازمان شیلات ایران بیش از 10 هزار قطعه بچه فیل ماهی خاویاری در اوزان 10 گرم برای اولین بار در فروردین ماه در رودخانه منتهی به دریا در استان گلستان رها سازی و 400 هزار لارو ماهیان خاویاری جهت پرورش به مرکز پرورش ماهیان خاویاری استان مازندران تحویل داده شد.
مدیرکل شیلات گلستان گفت: با توجه به کاهش صید ماهیان خاویاری در دریای خزر وهمچنین کاهش مولدین ماهیان خاویاری و رفع مشکل کمبود مولدین با موافقت طرح پیشنهادی مولد سازی بعد از 8 سال تلاش کارشناسان با موفقیت در مرکز شهید مرجانی انجام شد که امسال برای اولین بار توانستیم بصورت انبوه بیش از 50 هزار لارو از مولدین پرورشی استحصال نماییم.
وی افزود: با توجه به ابلاغیه شیلات ایران در رابطه با میزان رها سازی بچه ماهیان خاویاری در سال 1391 سهم استان گلستان 4.5 میلیون قطعه انواع بچه ماهی خاویاری است که درصورت تأمین مولد مورد نیاز این تعداد در خرداد ماه سال جاری در اوزان سه گرم تولید ودر رودخانه های استان رها سازی می شود.
پاسندی گفت: استان گلستان بیش از 50 درصد سهم تکثیر ماهیان خاویاری در کشور را به خود اختصاص داد