اکتشافات لرزه‌ای آمریکا بلای جان آبزیان

سه‌شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۹۷ بازدید

اکتشافات لرزه‌ای آمریکا بلای جان آبزیان
دولت آمریکا از آغاز دوباره فعالیت‌های اکتشافاتی نفت و گاز با استفاده از تکنیک‌های لرزه‌نگاری خبر داد که این فعالیت‌ها تهدیدی جدی برای آبزیان محسوب می‌شود.
ایالات متحده از آغاز مجدد مطالعات لرزه‌نگاری در راستای اکتشاف نفت و گاز در اقیانوس اطلس خبر داد. در این شیوه اکتشافاتی امواج بسیار قدرتمند صوتی با استفاده از توپ‌های قدرتمند صوتی به اعماق اقیانوس فرستاده می‌شوند که با اندازه‌گیری امواج می‌توان به منابع نفت و گاز در اعماق اقیانوس‌ها پی برد. با این حال این توپ‌های صوتی، آلودگی صوتی وسیعی در اقیانوس‌ها برای نهنگ‌ها، دلفین‌ها و لاک پشت‌ها ایجاد می‌کنند. این امواج صوتی که در بسیاری از موارد صدای آن بلندتر از صدای موتور جت است هر 10 ثانیه و برای چندین هفته به اعماق آب فرستاده می‌شوند.
زیست شناسان و طرفداران محیط زیست معتقدند که این امواج صوتی می‌توانند گونه‌های در معرض خطر را در آب‌ها به طور جدی تهدید کنند. اداره مدیریت انرژی اقیانوس‌ها در آمریکا نیز تصریح کرد که در صورت تصویب فعالیت‌های اکتشافاتی نفتی آمریکا از ایالت «دلاور» تا «فلوریدا»، هزاران آبزی آسیب جدی خواهند دید.

در حال حاضر از توپ‌های صوتی در غرب خلیج مکزیک، آب‌های آلاسکا و سایر عملیات اکتشافاتی دریایی در سراسر جهان استفاده می‌شود. این توپ‌های صوتی قدرتمند در انتهای کشتی‌ها نصب شده و امواج صوتی قدرتمندی را به کف دریا فرستاده و پژواک آنها به سطح آب برمی‌گردند. سپس این نتایج توسط دستگاه‌های آواسنج آبی دریافت شده و توسط رایانه به تصاویر رایانه‌ای سه بعدی با کیفیت بالا تبدیل می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، از این شیوه همچنین برای تعیین نقشه زیستگاه‌های دریایی و بررسی بستر دریا به منظور قرار دادن توربین‌های بادی روی آن نیز استفاده می‌شود اما اغلب شرکت‌های اکتشافی نفت و گاز اینگونه مطالعات را تامین اعتبار می‌کنند و با محرمانه نگه داشتن اطلاعات به دست آمده آن را تنها در اختیار دولت قرار می‌دهند.

با این حال تصمیم دولت آمریکا مبنی بر از سرگیری فعالیت‌های اکتشافاتی لرزه نگاری با انتقادات گسترده‌ای روبرو شد. به طوری که تاکنون بیش از 120 هزار درخواست بازبینی به دولت ارسال شده است. مطالعات اثرات زیست محیطی اداره مدیریت انرژی اقیانوس‌ها پیش بینی می‌کند که در اثر این فعالیت‌ها بیش از 138 هزار آبزی آسیب خواهند دید. از آن جمله 9 قطعه «هونهنگ» از مجموع 500 هونهنگ باقی‌مانده در اقیانوس اطلس شمالی در معرض این تهدیدها هستند. این هونهنگ‌ها در آب‌های فلوریدا، جورجیا و کارولینا زاد و ولد می‌کنند
منبع : خبرگزاری ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید