سود حاصل از تولید به جیب دلالان می‌رود

پنج‌شنبه ۲۱ دی ۱۳۹۱  ۰ نظر   ۲۵۹ بازدید

سود حاصل از تولید به جیب دلالان می‌رود
مدیرعامل اتحادیه آبزیان با ابراز تاسف از اینکه سود حاصل از تولید به جیب دلالان می‌رود نه تولیدکنندگان گفت: هزینه تولید یک كيلوگرم ماهی قزل‌آلا 7 هزار تومان است اما با قیمت 14 هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد
قاسمی با ابراز تاسف از اینکه سود حاصل از تولید به جیب دلالان می‌رود نه تولیدکنندگان، خاطرنشان کرد: هزینه تولید یک كيلوگرم ماهی قزل آلا 7 هزار تومان است اما با قیمت 14 هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد. فاصله تولید تا بازار به جای 15 تا 30 درصد، 100 درصد است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌ها تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان با بیان اینکه در بحث عرصه و فروش محصولات در بازار مشکل داریم، اظهار كرد: در بحث عرصه و فروش محصولات در بازار مشکل داریم. سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران به جای اینکه غرفه‌ها را در اختیار تولیدکنندگان جهت عرضه محصولاتشان قرار بدهد، در اختیار دلالان قرار داده است.
وی در رابطه با تامین نیاز شب عید مردم گفت: امسال حدود 660 هزار تن از ماهی‌های پرورشی وارد بازار داخلی می‌شود که از این میزان 20 تا 25 درصد در ماه‌های بهمن و اسفند به بازار عرضه می‌شود. پیش‌بینی ما این است که مشکل کمبود ماهی در شب عید نداشته باشیم. تنها نگرانی ما افزایش قیمت‌ها است. همه فکر می‌کنند که این افزایش قیمت نصیب تولیدکنندگان می‌شود، در صورتی که این افزایش‌ها نصیب دلالان می‌شود.
قاسمی از مسوولان خواست تا نرخ واقعی بر عرضه محصولات حاکم باشد نه نرخ دستوری، وي اظهار كرد: متاسفانه با وجود متضرر شدن تولیدکنندگان مجبور هستند که کالای خود را به بازار عرضه کنند، چرا که ماهی کالایی نیست که بتوان انبار کرد و تولیدکننده با هزاران چالش همچون حقوق کارگر درگیر است و چاره‌ای ندارد که ماهی را به بازار عرضه کند.
وی با انتقاد از اینکه نمایندگان تولیدکنندگان به هنگام تصمیم‌گیری در مراجع مربوطه حضور ندارند و این عدم حضور به دلیل بی‌توجهی مسوولان به ضرورت دریافت نظرات کارشناسی تولیدکنندگان است، اظهار كرد: نمی‌گوییم سیاست‌های سازمان شیلات با دلالان هماهنگ است، اما متاسفانه ظاهر بیرونی کار این موضوع را نشان می‌دهد. متاسفانه نقل و انتقال پول‌ها به صورت چمدانی انجام می‌شود بدون آنکه تولیدکنندگان نفعی عایدشان شود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌ها تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان در توضیح اظهارات خود گفت: یکی از بازارهای هدف برای صادرات آبزیان به‌خصوص ماهی‌های گرمازی، عراق است.50 الی 60 میلیون دلار ارز این بخش باید از طریق سیستم بانکی یا مبادی قانونی تامین شود اما تقریبا هیچ چيز از این مبلغ از طریق مبادی رسمی منتقل نمی‌شود.
وی با اشاره به تولید 320 هزار تن انواع ماهی‌های پرورشی طبق پیش‌بینی‌های انجام گرفته تا پایان سال‌جاری، تصریح کرد: ظرفیت 3 میلیارد دلاری برای صادرات ماهیان آبزی اعم از دریایی و پرورشی در کشور وجود دارد که از این میزان امسال تنها به اندازه 200 میلیون دلار ماهی صادر شده است

دیدگاه خود را بیان کنید