همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
خبرگزاری فارس از بابل، مهدی شکوری در نخستین همایش ملی پژوهشهای شیلاتی با محوریت ماهیان زینتی در دانشگاه آزاد اسلامی بابل اظهار داشت: امروزه یکی از موضوعات موفق در توسعه کشاورزی بحث شیلات و آبزی پروری است که در دهه اخیر در تمام دنیا شاهد توسعه آن بودیم.
وی افزود: در سال گذشته 130 میلیون قطعه ماهی و در سالجاری 150 میلیون قطعه ماهی زینتی در کشور تولید شده است اما در مقایسه با دنیا جای تلاش بیشتر دارد.
این مسئول اذعان داشت: پرورش ماهی زینتی تجارتی 20 میلیارد دلاری را برای جهان به دنبال دارد که این حجم زیادی را در مقایسه با تجارتهای دیگر بخش کشاورزی به خود اختصاص داده که فرصت خوبی برای ورود به این حوزه است.
شکوری با اشاره به اینکه6 هزار گونه ماهی زینتی در دنیا وجود دارد، گفت: در ایران 80 گونه داخلی و200 گونه غیربومی در حوزه آبزی پروری زینتی وجود دارد که در مقایسه با دنیا فاصله زیادی دارد.
شکوری با اشاره به اینکه بازار این صنعت در کشور دست نخورده مانده است، تصریح کرد: امکان توسعه این حوزه در کشور وجود دارد، از مزیت توسعه این بخش میتوان سرمایهگذاری قابل انعطاف ماهیان زینتی، درآمد میلیاردی و ایجاد یکهزار واحد مشاغل خانگی را نام برد.
وی افزود: تولید ماهیان زینتی در بخش مشاغل خانگی فرصتی مناسب برای اشتغال زنان سرپرست خانوار است.
شکوری به نگرانیهای موجود در توسعه این حوزه اشاره و تصریح کرد : یکی از نگرانیهای موجود بحث تجارت وجود رقبای بسیار قوی و قدیمی در بازار سبب شده تا بازار ما را محدود کند، باید تولید کنندگان با جدیت وارد کار شوند .
این مسئول تصریح کرد: متاسفانه بخش تحقیقات دنیا در حوزه آبزیان زینتی بسیار ضعیف عمل کرده به طوری که میزان تحقیق ماهیان زینتی 16 برابر کمتر از تحقیقات ماهیان پرورشی است .
وی بیان داشت: هدف سازمان شیلات در بررسی و ظرفیتسنجی ماهیان زینتی رسیدن به اهداف برنامه افق چشمانداز توسعه ایران است که در این باره شهرکهایی برای ماهیان زینتی در حال احداث است