همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
شرایط خرید و نگهداری ماهی قرمز
اصغر بحرانی ظهر دیروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت ماهیهای آکواریومی اظهار داشت: این ماهیها علاوه بر ایجاد منظر زیبای طبیعی سبب آرامش روان انسانها میشوند، این ارزش نباید با نقض ضوابط بهداشتی سبب بروز چالش و پیامدهای ناشی از بیماریهای مشترک آنها مانند انواع گاستروآنتریتژها، انواع سلهای پوستی، بیماریهای گوارشی و... شود.
وی ادامه داد: ماهی قرمز از خانواده کپورماهیها بوده که حداکثر 60 سانتیمتر طول داشته و متوسط سن آنها 8-6 سال است، اما تا 20 سال هم گزارش شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر در ارتباط با شرایط نگهداری این نوع ماهیها هم گفت: دمای کمتر از 25 درجه سانتیگراد، عدم تغییرات ناگهانی دما، عدم دستکاری ماهی بهدلیل افزایش احتمال آلودگی سطح بدن با عوامل بیماریزا، ارجحیت میزان سطح آب نگهداری به حجم آب به منظور تبادل اکسیژن بیشتر، از شرایط و ویژگیهای محیطی برای نگهداری ماهی قرمز است.
بحرانی در مورد تغذیه این ماهیها هم عنوان کرد: غذاهای کم پروتئین با کربوهیدرات بالا، شناور در سطح آب، باید دوبار در روز به میزانی که پس از یکی دو دقیقه توسط ماهی مصرف شود.
بحرانی بیان داشت: پس ازغذادهی 50 درصد آب را با آب فاقدکلر(آب شرب آشامیدنی شهری دارای کلراست که باید 72-48 ساعت در فضای باز برای خروج کلر قرار گیرد) تعویض کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر با بیان اینکه تهیه ماهی قرمز شب عید از مراکز تحت نظارت شبکههای دامپزشکی باید صورت گیرد، ابراز داشت: در نگهداری طولانیمدت ماهیهای قرمز در خانه و در کنار سفرههای هفت سین مقدار آب مورد نیاز هر قطعه ماهی انگشت قد حداقل 2.5 لیتر منظور شود.
وی اذعان داشت: شستوشوی دورهای آکواریومها و ضدعفونی آنها با محلولهای نمک طعام 3 درصد، ترکیبات یده به مقدار 200 میلیگرم در لیتر به مدت 10 ثانیه (صرفاً آکواریوم و نه ماهی)، شستوشوی کامل دستها با آب و صابون و امتناع از دست زدن کودکان به ماهیها و جداسازی ماهیهای بیمار و ارجاع به دامپزشک در موارد بروز بیماری از نکات مورد توجه در نگهداری ماهی قرمز است.
بحرانی در پایان ابراز داشت: رعایت دورهای حداقل دو هفتهای قرنطینه برای ماهیهای جدید به آکواریوم خانگی و رهاسازی ماهی در منابع آبی مطمئن از دیگر نکات مهم برای نگهداری ماهی قرمز است