غارت ذخایر دریایی با صید غیرمجاز

یک‌شنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۱۰۴ بازدید


خبرنگار مهر، صید غیرمجاز، عدم مهاجرت ماهیان به سواحل و نامساعد بودن شرایط جوی از جمله عواملی است که سبب کاهش میزان صید ماهیان استخوانی شده است.
فصل صید ماهیان استخوانی هر ساله از مهرماه در سواحل دریای خزر شروع می شود و تا فروردین ماه ادامه می یابد که امسال صید تا 22 فروردین ماه دایر بود.

معاون صید و صیادی اداره کل شیلات گلستان در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: از میزان صید ماهیان استخوانی در فصل صید سالجاری حدود 400 تن برآورد می شود، که از این میزان 90 تن ماهی سفید، 45 تن ماهی کپور، 255 تن ماهی کفال و 10 تن سایر ماهیان صید شده است.

کاهش هفت درصدی صید ماهیان استخوانی

محسن یحیایی در ادامه از کاهش هفت درصدی میزان صید ماهیان استخوانی نسبت به سال گذشته خبر داد و افزود: عدم مهاجرت ماهی سفید به سواحل، نامساعد بودن شرایط جوی و صیادان غیرمجاز از عمده ترین عوامل کاهش صید ماهیان استخوانی بوده است.

وی صیادان غیرمجاز را مهمترین عامل کاهش صید برشمرد و افزود: صیادان غیرمجاز با استفاده از ادوات غیراستاندارد آسیب زیادی به ذخایر دریایی وارد می کنند و آلودگی صوتی شناورهای تندروی آنان موجب مهاجرت ماهیان از سواحل به سواحل استان های دیگر می شوند.

یحیایی افزود: صیادان غیرمجاز در نقاط عمیق دریا دامگذاری می کنند و با این عمل مانع مهاجرت آنان به سواحل می شوند که این نیز موجب کاهش سرانه صید صیادان پره شده است.

رهاسازی یک میلیون قطعه ماهیان خاویاری

به گفته وی، در سال گذشته 93 میلیون قطعه انوع ماهیان استخوانی و یک میلیون قطعه انواع ماهیان خاویاری رهاسازی شد که این اقدام با هدف تثبیت شغل صیادی انجام شده است.

یحیایی افزود: در سال گذشته یگان حفاظت شیلات گلستان، 81 میلیون ريال آسیب به صیادان غیرمجاز وارد کرده است.

وی همچنین از آموزش 700 نفر از صیادان استان خبر داده و افزود: در سال گذشته 33 دوره آموزشی برای صیادان برگزار شده تا در کنار شغل صیادی درآمدهای جنبی دیگری از طریق پرورش ماهی تزیینی و کود کمپوست داشته باشند.

وی با اشاره به دلایل پایان فصل صید در فروردین ماه، گفت: در این زمان انواع ماهیان سفید، کپور و کلمه برای تکثیر طبیعی به رودخانه ها مهاجرت می کنند و باید زمینه را برای بازسازی ذخایر دریا فراهم کرد.

یحیایی از ساحل نشینان استان خواست از هرگونه دام گذاری در رودخانه خودداری کنند تا تکثیر طبیعی این نعمات خدادادی در رودخانه ها انجام شده و به بازسازی ذخایر ماهیان کمک شود.

تعداد 21 تعاونی صید پره در استان مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد 8 تعاونی در گمیشان و 13 تعاونی در منطقه میانکاله به صید انواع ماهیان سفید، کپور، کلمه می پردازند.

ظرفیتهای شیلاتی گلستان
گلستان ظرفیتهای شیلاتی فروای دارد که بالفعل شدن این ظرفیتها موجب افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری می شود.

تولید و پرورش میگو، پرورش ماهی قزل آلا و ماهیان سردآبی و گرمابی از جمله ظرفیتهای توسعه شیلاتی در استان گلستان به شمار می شود.

علی اکبر پاسندی مدیرکل شیلات گلستان با اعلام آمادگی شیلات گلستان برای ایجاد حماسه اقتصادی، به ظرفیت فوق العاده شیلات استان در این خصوص اشاره کرد و یادآور شد: ظرفیت های شیلات استان در زمینه های تکثیر و تولید ماهیان گرمابی، سردابی و میگو باید به طور کامل بالفعل شود که این مساله نیازمند حمایت همه جانبه مسئولان و تلاش بیشتر همکاران شیلاتی و مردم عزیز است.

پاسندی شیلات را از مزیت های مهم در توسعه استان و کاهش نرخ بیکاری عنوان کرد و گفت: باید با همت بیشتر و سرمایه گذاری در این بخش به اقتصاد استان رونق داد و اداره کل شیلات استان گلستان نیز آماده است که همه جانبه از سرمایه گذاران داخلی و خارجی حمایت ویژه نماید.

مدیرکل شیلات گلستان افزود: پرورش ماهی قزل آلا پست سد یکی از بزرگترین طرح های شیلاتی استان است که با هدف استفاده بهینه از توانمندی های بالقوه منابع آبی و افزایش میزان تولید ماهی در واحد سطح منابع آبی، ایجاد اشتغال برای افراد بومی و افزایش درآمد آنان انجام شده و در صورت اجرای کامل این طرح می توان شاهد رونق اقتصادی چشمگیری در سطح استان بود.

ارز آوری 800 هزار دلاری تولید میگو

پاسندی در ادامه به ارزآوری میگو تولیدی در سایت گمیشان اشاره کرد و افزود: در سال گذشته 171 تن میگو در گمیشان تولید شده که ارزش صادراتی آن 800 هزار دلار بوده است.

وی افزود: این رقم در سال حماسه اقتصادی با توجه به افزایش ظرفیت تولید میگو رشد قابل توجهی داشته و ظرفیت تولید میگو در استان به چند برابر افزایش خواهد یافت.

چاه های کشاورزی و استخرهای دو منظوره که با هماهنگی و مدیریت آب منطقه ای اداره می شود، یکی دیگر از بسترهای مناسب افزایش تولید ماهی است که می تواند نقش بسزایی در تولید پروتئین ارگانیکی و بومی داشته باشد و بدینوسیله می توان ماهی کپور و آمور را در نیمه اول سال و ماهی قزل آلا را در نیمه دوم سال پرورش داد

دیدگاه خود را بیان کنید