همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
مشرق به نقل از فارس، به مناسبت 26 اردیبهشت روز اسناد ملی، مجموعهای از نقشههای قدیمی خلیج فارس متعلق به موزه مؤسسه فرهنگی موزههای بنیاد در برج آزادی رونمایی شد و عموم علاقهمندان تا دهم خرداد فرصت دارند به صورت رایگان از این نقشهها دیدن کنند.
در بخشی از این مراسم، نقشه خلیج فارس متعلق به «اصطخری» جغرافیدان و نقشهکش برجسته ایرانی در قرن چهارم شمسی و نویسنده کتابهای «الاقالیم» و «الممالک والمسالک» معرفی شد.
«غلامرضا سحاب» مدیر مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب درباره این نقشه گفت: اصطخری در این نقشه ضمن ترسیم خلیج فارس، با استناد به آیات 140 تا 142 سوره صافات به بیان ماجرای بلعیده شدن حضرت یونس(ع) توسط ماهی عظیم اشاره میکند.
وی محل بلعیده شدن یونس نبی را خلیج فارس عنوان کرد و افزود: این نقشه یکی از اسناد معتبر درباره نام خلیج فارس است و نام «دریای فارس» به دو زبان فارسی و عربی در آن قید شده است. اصطخری در این نقشه بیان میکند که حضرت یونس در ساحل دجله سوار بر کشتی میشود و وقتی قرعه به نام او میافتد که گناهکار است، توسط ماهی بلعیده شود اما پس از استغفار، یک هفته بعد در ساحل خلیج فارس از شکم ماهی خارج میشود.
حضرت یونس(ع) که نامش 4 بار در قرآن مجید ذکر شده است، از پیامبران بنیاسرائیل بود که 4700 سال بعد از هبوط آدم میزیست.
بر اساس آنچه در تفسیر عیاشی (ج 2، ص 135) و بحار الانوار (ج 14، ص 398) آمده است، حضرت یونس(ع) 4هفته از قوم خود غایب شد، 7 روز هنگام رفتن به سوی دریا به طول انجامید، همچنین مدت یک هفته را در شکم ماهی سپری کرد و یک هفته را نیز در بیابان زیر سایه کدو گذرانید و یک هفته را هم صرف بازگشت مجدد به شهرش نمود.
مزار این پیامبر الهی هماکنون در نزدیک کوفه، در کنار شط، به نام مرقد یونس قرار دارد