محصولات کشاورزی در جیره غذایی ماهیان پرورشی زنجان قرار می‌گیرد

سه‌شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۱۰۷ بازدید

محصولات کشاورزی در جیره غذایی ماهیان پرورشی زنجان قرار می‌گیرد
مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان گفت: محصولات کشاورزی تولید شده در استان زنجان مانند سیر و گوجه فرنگی که با مشکل بازاریابی مواجه‌اند سال آینده به عنوان جیره غذایی در استخرهای پرورشی ماهیان مورد استفاده قرار می‌گیرد
محمود صیادبورانی در زنجان از جذب 70 درصد اعتبارات بخش شیلات استان زنجان خبر داد و اظهار داشت: سال 93، یکی از سا‌ل‌های خوب از بعد تخصیص اعتبار نسبت به سال‌های قبل بوده است.
وی با بیان اینکه در سال‌های قبل متاسفانه مقدار تخصیص اعتبار به هیچ وجه رضایت بخش نبود، تصریح کرد: در سال 91 تنها 20 درصد از اعتبارات مورد نیاز بخش مدیریت شیلات و امور آبزیان تخصیص داده شد.
مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان ابراز کرد: پیش‌بینی می‌شود با تخصیص اعتبار تا آخر تیر ماه سال آینده 100 درصد اعتبارات سال 93 برای توسعه آبزی پروری استان هزینه شود.

وی با اشاره به اینکه به طور متوسط سالانه مبلغ 3 میلیارد ریال به منظور کارهای تحقیقاتی،ترویج و توسعه بخش آبزی پروری تخصیص داده می‌شود، افزود: انجام مطالعات دقیق سبب تولید پایدار و در نتیجه سود اقتصادی بیشتربرای تولیدکننده گان آبزی استان می‌شود.

صیادبورانی عنوان کرد: معتقدم اگر فعالیت‌های بخش کشاورزی و به ویژه شیلات اقتصادی باشد دیگر نیازی به انجام هزینه های ترویجی نیست.

وی خاطرنشان کرد: نهاده یا محصولی که قیمت تمام شده آن کمتر و کیفیت آن نسبت به محصولات مشابه بالاتر باشد بازارپسندی مناسبی دارد و از نظر ما بهترین گزینه است.

مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان با بیان اینکه بدون مطالعه نباید برنامه‌ها را پیش برد، گفت: کارهای ترویجی در کنار کارهای مطالعاتی موثرتر واقع می‌شود.

برنامه‌های شیلات زنجان در راستای مقابله با بحران کم‌آبی تدوین می‌شود

وی تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود سال 94 سال کم‌ آبی باشد از این رو تمامی برنامه‌های مدیریت شیلات و امور آبزیان استان زنجان حول این محور تدوین شده است.

صیادبورانی افزود: یکی از برنامه‌های سال آینده که به منظور مقابله با بحران آب در نظر گرفته شده این است که برای ظرفیت‌های مختلف مزارع آبزی‌پروری تجهیزات مختلفی در نظر گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه مزارع فعال در تجهیز شدن به ابرازآلات هدف در اولویت قرار دارند، ابراز کرد: در گام نخست تلاش می‌کنیم مزارع آبزی‌پروری فعال خود را به واسطه کم‌آبی از دست ندهیم به همین دلیل این مزارع در تجهیز اراضی در اولویت ما قرار دارند.

مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان خاطرنشان کرد: پمپ‌های برگشت آب، فیلتر مکانیکی به منظور جداسازی فضولات جامد از آب و فیلتر بیولوژیک-زیستی- به منظور جداسازی فضولات محلول در آب از جمله تجهیزات ارائه شده به مزارع فعال موردنظر است.

وی اظهار داشت: منظور از فضولات محلول در آب گازهای نیترات، نیتریت، آمونیاک و دی اکسید کربن است.

آبزی‌پروران مزارع خود را به دستگاه‌های موردنظر شیلات استان زنجان مجهز کنند

صیادبورانی عنوان کرد: اگر آبزی‌پروران تجهیرات یاد شده را در مزارع خود مستقر نکنند پروانه بهره‌برداری آنان تمدید نمی‌شود.

وی افزود: اگر فردی اعتبار لازم برای تجهیز مزارع خود به این ابزارآلات را نداشته باشد از محل تسهیلات ارتقای ضریب مکانیزاسیون به بانک‌های عامل معرفی می‌شود.

مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان از پرورش نسل‌های به گزینی شده ماهی آزاد دریای خزر در سال آینده خبر داد و بیان کرد: البته قبلا نسل‌ وحشی –گونه‌هایی که از دریا صید شده بودند-به صورت آزمایشی در مزارع استان زنجان پرورش داده شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به استقبال بازار مصرف از تولید و پرورش نسل اصلاح شده ماهی آزاد دریای خزر مقرر شد تا این ماهی را در کنار ماهیان قزل آلا پرورش دهیم.

صیادبورانی در مورد مزایای پرورش ماهی آزاد دریای خزر به تسنیم گفت: پروتئین این ماهی نسبت به ماهی قزل‌آلا بیشتر بوده و گوشت آن بازار پسندتر است.

وی تصریح کرد: قیمت تمام شده ماهی آزاد دریای خزر معادل ماهی قزل آلا و قیمت فروش آن حدود 2 برابر ماهی قزل آلا است.

محصولات مواجه با مشکل بازاریابی در زنجان، جیره غذایی ماهیان می‌شوند

مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان با اشاره به انجام 3 پروژه مطالعاتی در سال 93 اظهار داشت: محصولات کشاورزی تولید شده در استان زنجان مانند سیر و گوجه فرنگی که عمدتا با مشکل بازاریابی مواجه‌اند سال آینده به عنوان جیره غذایی در استخرهای پرورشی ماهیان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی در مورد اهداف این کار به تسنیم گفت: با تبدیل شدن گوجه فرنگی به جیره غذایی ماهیان علاوه بر بالا رفتن کیفیت گوشت، رنگ گوشت ماهیان به رنگ نارنجی سوق می‌یابد.

صیابورانی ابراز کرد: در حال حاضر از رنگدانه ‌های مجاز برای تغییر رنگ گوشت ماهی استفاده می‌شود که اگر از محصول گوجه‌فرنگی برای تغذیه ماهیان بهره ‌ببریم نیازمند به افزودن رنگدانه به غذای ماهیان نمی‌شویم،وی خاطرنشان کرد: در صورت موفقیت این کار در مورد فلفل قرمز هم انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: هدف استفاده از سیر افزایش ایمنی بدن ماهی نسبت به بیماری‌های قارچی و باکتریایی است.

آفات نباتی جیره غذایی ماهیان پرورشی زنجان می‌شود

مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان بیان کرد: دولت سالانه میلیاردها تومان برای مبارزه با آفات نباتی هزینه می‌کند در نتیجه ما در تلاش هستیم تا از آفات نباتی به عنوان جیره غذایی ماهیان استفاده کرده و روستائیان را تشویق کنیم تا با جمع‌آوری این آفات و تحویل آن ها به محل‌های هدف مبلغی را هم دریافت کنند تا علاوه بر کسب درآمد سبب کاهش هزینه‌های دولت و در نتیجه کاهش آفات نباتی شویم.

وی وضعیت آبزی‌پروری استان زنجان را بسیار مطلوب دانست و اظهار داشت: استان زنجان رتبه یک را در بین 32 مرکز شیلات کشور از نظر رشد و توسعه آبزی پروری به خود اختصاص داده است.

اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان با توسعه آبزی‌پروری در ماهنشان موافقت کند

وی با اشاره به اینکه آبزی پروری جزو فعالیت‌های کشاورزی محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه سازمان حفاظت محیط زیست کشور اجازه توسعه فعالیت آبزی‌پروری در منطقه حفاظت شده محیط زیست در شهرستان ماهنشان را به ما نمی‌دهد.

صیادبورانی افزود: با توجه به اینکه منطقه وسیعی از شهرستان ماهنشان جزو مناطق حفاظت شده محیط زیست می باشد سازمان مربوطه اجازه توسعه فعالیت آبزی پروری را به متقاضیان نمی‌دهد اما ما معتقدیم پرورش آبزی همانند فعالیت باغداری از جمله فعالیت‌های بخش کشاورزی است که می توان با رعایت جدی اصول زیست محیطی در این منطقه هم به توسعه آبزی پروری پرداخت.
منبع: تسنیم

دیدگاه خود را بیان کنید