همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
گونه ای از جلبک های کوچک دریایی می تواند برای جان به در بردن از تبعات منفی گرم شدن هوای زمین به سرعت تکامل یابد | |
دانشمندان این رفتار قابل توجه جلبک ها در مقابل تغییرات جوی را نشانه ای از مقاومت آبزیان در برابرافزایش دما و اسیدی شدن محیط زیست این موجودات دانسته اند. |
|
فرگشت یا همان تکامل یا تطور، معمولا در پیش بینی های علمیِ نتایجِ گرم شدنِ کره زمین گنجانده نمی شود، چرا که تغییرهای ژنتیکی در بیشتر مواقع و به خصوص در مورد جانوران بزرگتر مانند ماهی های تن،ماهی های روغن یا وال ها، بسیار کند اتفاق می افتند.
با این همه بر پایه پژوهشی جدید، نوعی از جلبک های میکروسکوپی که توانایی تولید ' 500 نسل در سال' را دارد و به طور متوسط بیش از یک بار در روز تولید مثل می کند، در معرض حرارت و اسیدی شدن آب اقیانوس همچنان زنده می ماند. این جلبک که نام علمی آن ' امیلیانا هاکسلِیی فیتوپلانکتون' است، از منابع اصلی خوراک ماهی ها و دیگر انواع آبزیان اقیانوس است که در طول مدت رشد خود مقادیر زیادی از دی اکسید کربن محیط را جذب می کند که اصلی ترین بخش تشکیل دهنده گازهای گلخانه ای است، مناطق پوشش این نوع جلبک گاه آنقدر رشد می کنند که از فضا نیز قابل مشاهده هستند. در بخشی از گزارش یافته های اخیر که در نشریه ' نیچر' چاپ شد آمده است؛ ' در پیش بینی تاثیرات گرم شدن کره زمین و اسیدی شدن آب اقیانوس ها بر فیتوپلانکتون ها روند فرگشت را نیز باید مد نظر داشت'. ' تورشتن روش' ، نویسنده پژوهش فوق از مرکز تحقیقات اقیانوسی ' جئومار' در عین حال معتقد است که یافته های اخیر تنها درباره یک گونه از جلبک های ' در محیط آزمایشگاهی و در آبی بدون شکارچیان طبیعی و بیماری های مخصوص این گونه' انجام شده است. وی می گوید بحث بر سر این نیست که گرم شدن کره زمین آنقدرها که تصور می شد جدی نیست، چرا که حتی در صورت تکامل سریع برخی گونه ها، جانورانی که عمر طولانی تری دارند، از ماهی گرفته تا صدف ها، نخواهند توانست از این مهلکه جان سالم به در ببرند. در همین حال گروهی از دانشمندان سازمان ملل متحد اعلام کرده اند که گاز های گلخانه ای ساخت بشر که درون جو پخش شده اند موجب گرم شدن کره زمین شده اند. دی اکسید کربن، جزو اصلی تشکیل دهنده گازهای گلخانه ای، به هنگام حل شدن در آب نوعی اسید ضعیف تشکیل می دهد که به مرور زمان آب اقیانوس ها را اسیدی می کند. یک سال پیش نیز گروهی متشکل از 540 متخصص، پژوهشی را انجام دادند که بر پایه آن اعلام کردند روند اسیدی شدن آب اقیانوس ها ' توفانی در سکوت' در اقیانوس ها ایجاد کرده و حیات آبزیان را از آب سنگ های مرجانی تا انواع ماهیان به خطر انداخته است. بر این اساس در یاهای کره زمین تا سال 2100 میلادی در مقایسه با پیش از انقلاب صنعتی ' 170 درصد اسیدی تر' خواهند شد |