تولید انبوه کرم پرتار دریایی در گیلان

چهار‌شنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۱۰۴ بازدید

تولید انبوه کرم پرتار دریایی در گیلان
کارشناس موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر از تولید انبوه کرم پرتار دریایی به منظور تغذیه آبزیان در این استان خبر داد.
ذبیح‌الله پژند ظهر امروز در نمایشگاه پژوهش گیلان اظهار کرد: کرم پرتار دریایی در رسوبات دریای خزر و تالاب انزلی وجود دارد.
وی ادامه داد: غذای زنده در تکثیر و پرورش لارو ماهیان و آبزیان با ارزش شیلاتی به منظور بازسازی ذخایر و تولید در زمان آغاز تغذیه فعال نقش مهمی در رشد و بازماندگی آنها دارد.
پژند با بیان اینکه در روند روبه توسعه آبزی‌پروری استفاده از منابع جدید غذایی در سنین مختلف دوران لاروی آبزیان و با توجه به اندازه دهان ماهی باید مد نظر پرورش دهندگان باشد، تصریح کرد: با توجه به اینکه از غذاهای خشک تجاری برای تغذیه ماهیان آب شور و شیرین استفاده می‌شود اما منابع غذایی با توجه به اهمیت و کاربرد آنها بیشتر مورد توجه هستند.

کارشناس موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر یادآور شد: کرم پرتار دریایی برای نخستین بار در کشور در قالب پروژه تحقیقاتی با استفاده از کرم‌های موجود در تالاب انزلی در شرایط کنترل شده تولید شد و در گام نخست تکثیر کرم‌ها به صورت انبوه صورت گرفت ضمن اینکه تاثیر آن در رشد و بازماندگی لارو تاسماهی ایرانی پژوهش شد.

وی با اشاره به اینکه تقاضای خرید بسیار از طرف پرورش دهندگان میگو به منظور استفاده از کرم پرتار دریایی در مزارع تکثیر و پرورش میگوی کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: پرورش دهندگان میگو از دو مسیر نسبت به تهیه کرم‌های پرتار دریایی مورد نیاز خود اقدام می‌کنند.

پژند یک روش تهیه کرم پرتار دریایی را توسط صیادان محلی که از ساحل دریا جمع‌آوری می‌کنند عنوان کرد و گفت: موضوع مذکور به دلیل وجود آلودگی‌ها و انتشار بیماری مشکلات و خطرپذیری بسیاری به همراه دارد و روش دیگر واردات این کف‌زی از کشورهای اروپایی است.

کارشناس موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر با تاکید بر بالا بودن ارزش غذایی کرم پرتار دریایی از نظر میزان پروتئین و اسیدهای چرب غیر اشباع، اظهار کرد: تغذیه از مواد آلی پوسیده و با مواد دفعی آبزیان، کاهش هزینه تولید و کاهش آثار آلودگی‌های زیست‌محیطی ناشی از ورود فضولات آبزیان به اکوسیستم اهمیت کرم پرتار دریایی در آبزی‌پروری را نشان می‌دهد.

وی یکی از عوامل موثر در بلوغ زودرس میگو به منظور استفاده در مراکز تکثیر را کرم پرتار دریایی ذکر کرد و افزود: کاهش هزینه میزان تولید کرم پرتار دریایی در واحد سطح، بالا بودن قیمت آن در بازارهای جهانی و ایجاد اشتغالزایی با توسعه تولید انبوه به منظور صادرات و عرضه به مراکز تولید میگو و ماهیان خاویاری از دیگر اهمیت تولید این کرم در کشور است
منبع: خبرگزاری فارس

دیدگاه خود را بیان کنید