آذربايجان غربي مستعد آبزي پروري /گ

دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۷۹ بازدید

آذربايجان غربي مستعد آبزي پروري
آذربایجان‌غربی با داشتن منابع آبی فراوان در رودخانه‌ها و دریاچه پشت سدها، امکانات بسیار خوبی برای تولید انواع آبزیان دارد به طوریکه این استان با تولید میانگین سالانه 15 هزار کیلوگرم انواع ماهی و دیگر آبزیان رتبه نخست را درمیان استان های غیر ساحلی کسب کرده است
آذربایجان غربی دومین استان پر آب کشور بعد از خوزستان است.
این استان 11 تعاونی صید و صیادی و 460 مرکز و مزرعه تکثیر دارد که زمینه اشتغال 3 هزار و 600 نفر را فراهم کرده است .
طبق گفته مدیرکل شیلات آذربایجان غربی، این استان درزمینه تکثیر بچه ماهیان سردآبی نیز در سال های اخیر شاهد توسعه پرشتابی بوده به طوری که تکثیر بچه ماهیان سردآبی از 6 میلیون و 200 قطعه در سال 84 اکنون به 26 میلیون و 200 قطعه رسیده است .
آقای ولیلو می افزاید: تولیدات ماهی قزل آلا در آذربایجان غربی در کشور مقام چهارم را دارد.
کارشناسان معتقدند که این منطقه در پرورش انواع آبزیان ظرفیت قابل توجهی دارد که برای بالفعل‌سازی و بهره‌برداری از این قابلیت ها باید به طور مستمر تلاش شود.
اکنون در همه شهرستان‌های استان ماهی پرورش داده می‌شود اما بیشترین تولید ماهی استان در شهرستان‌های ارومیه، سردشت، پیرانشهر، پلدشت و اشنویه صورت می گیرد .
انواع ماهیان و آبزیان تولیدی استان شامل کپور ماهی، سوف، ماش ، شاه میگو و آرتمیاست.
معاون شیلات و آبزیان جهادکشاورزی آذربایجان غربی می گوید: درتلاشیم تولیدات شیلاتی استان تا پایان امسال به 22 هزار تن افزایش یابد.
آقای قریشی می گوید: درمیان انواع ماهیان گرم آبی و سردآبی، شاه میگوی آب های شیرین و آرتمیا از جمله فراوده های شیلاتی آذربایجان غربی است که به صورت زنده به کشورهای اروپایی صادر می شود .
وی می افزاید: میگوی بزرگ آب شیرین به روش های تک و چند گونه ای همراه با سایر ماهیان قابل پرورش است و امکان تولید و پرورش آن در آبهای طبیعی، نیمه طبیعی و استخرهای خاکی نیز وجود دارد.
مدیر شیلات آذربایجان غربی می گوید: دریاچه پشت سد ارس به عنوان بزرگترین مرکز پرورش این گونه ارزشمند شیلاتی است .
آقای ولیلو میزان سالانه تولید شاه میگو در آذربایجان غربی را 280 تن بیان و اضافه می کند: بخش زیادی از تولید شاه میگوی آذربایجان غربی به صورت زنده و با ترانزیت هوایی به کشورهای اروپایی از جمله آلمان ، ایتالیا ، بلژیک و سوئیس صادر می شود .
او می افزاید: ارزآوری این محصول به صورت فله ای و بدون بسته بندی به ازای هر کیلو حدود 10 دلار است .
اگرچه تولید شاه میگو تا 15 سال پیش در میان صیادان این استان ناشناخته بود اما آنان با آگاهی از جایگاه صادراتی میگو، متوجه شدند که این آبزی در کشورهای اروپایی درمیان غذاهای گرانقیمت قرار دارد، از این رو تولید آن در آذربایجان غربی در چند سال اخیر مورد توجه جدی قرار گرفته است.
در کنار شاه میگو، پرورش انواع ماهیان خاویاری هم از 6 سال قبل در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان گرمابی پلدشت آغاز شده است که امروز با موفقیت ماهی شیپ، اوزون برون و فیل ماهی از گونه های ماهیان خاویاری را پرورش می دهد.
مدیرکل شیلات آذربایجان غربی می گوید: درچند سال اخیر با توجه به نیاز استان به گونه ماهیان خاویاری و ضرورت تبیین بحث پرورش این گونه در استخرهای خاکی و بتونی، مدیریت استان ماهیان خاویاری را به مرکز تکثیر ماهیان پلدشت در شمال استان منتقل کرد .
آقای ولیلو می افزاید: به منظور گسترش آبزی پروری و توسعه این صنعت باید بتوانیم آبزیان را سریع پرورش بدهیم که هم باعث رشد و شکوفایی این صنعت در منطقه شود و هم صنعت پرورش ماهیان گرمابی، خاویاری و زینتی در منطقه رونق بیشتری یابد
منبع : واحد مرکزی خبر

دیدگاه خود را بیان کنید