همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
سهشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۳
۰ نظر
۹۶ بازدید
محدودیت صید ذخایر دریایی از یک طرف و ازدیاد جمعیت از سوی دیگر تقاضا برای پروتئین دریایی بویژه میگو را افزایش داده و توجه جوامع بشری به تولید میگو از طریق تکثیر و پرورش معطوف شده است. |
مدیر کل شیلات استان بوشهر می گوید : در کشور ما و از جمله استان بوشهر نیز به عنوان دارنده رتبه نخست تولید میگوی پرورشی کشور با تولید بیش از 80 در صد میگو، گام های بلندی در این زمینه برداشته شده است. |
حسین بهمن یاری می افزاید: میگوی پرورشی از نظر املاح و ارزش تغذیه ای جز نوع چربی موجود تفاوتی با نوع دریایی آن ندارد و چون در محیط های استاندارد و زیر نظر متخصصان رشد می کند و غذا و مواد مورد نیاز برای رشد آنها تحت کنترل است که از نظر سلامتی از میگوهای دریایی که با آلاینده های مختلف در تماس است، سالم تر است. وی می گوید: از شروع صید میگو تا کنون هزار و 100 تن میگو از دریا صید شده که 11 درصد بیشتر از صید متوسط 10 ساله است و پیش بینی می شود امسال این میزان به هزار و 700 تن برسد. مدیرکل شیلات استان بوشهر با بیان اینکه در سالهای اخیر صید های بی رویه و غیر استاندارد صدمات زیادی به محیط زیست دریایی وارد کرده است ، می افزاید: بی شک در کنار سایر عوامل بازدارنده برای تقویت و بازسازی ذخایر دریا، افزایش تولید میگوی پرورشی مورد توجه قرار دارد، به همین منظور امسال 4 هزار و 15 هکتار را به این امر اختصاص دادیم که نسبت به پارسال بیش از هزار هکتار افزایش داشته است. ذخیره سازی لارو میگو نیز از 600 هزار تن به یک میلیارد و 200 هزار تن رسیده که افزایش قابل توجهی را نشان می دهد. بهمن یاری می گوید: به منظورکمک به سرمایه گذاران و علاقمندان پرورش میگو امسال برای اولین بار هزار و 800 هزار هکتار زمین برای ایجاد بستر های لازم پرورش میگو در اختیار افراد قرار داده می شود و در زمینه برق مورد نیاز نیز امکانات خوبی در اختیار سرمایه گذاران قرار می گیرد که در این زمینه سرمایه گذارانی هم از کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله قطر ،امارات و کویت داشته ایم. وی با اشاره به اینکه تولید میگوی پرورشی در استان از 8 هزار تن در سال گذشته به 12 هزار تن رسیده است، می افزاید: بیشتر میگو های تولید شده صادر می شود و هم اکنون هر کیلو بین 8 تا 9 دلار به فروش می رسد. این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که چرا مردم کمتر از میگوی پرورشی استفاده می کنند، نیز می گوید: دلیل این امر گرانتر بودن میگوی پرورشی نسبت به دریایی است، میگوی دریایی غذای خود را از دریا می خورد و هزینه ای ندارد در حالیکه در نوع پرورشی باید غذای آنها تامین شود که هم اکنون قیمت آن هر کیلو 4 هزار تومان است،میگوی پرورشی از همه نظر با نوع دریایی آن برابری می کند و از نظر سلامتی از نوع دریایی سالمتر و بهداشتی تر است اما به دلیل هزینه های غذا وپرورش گرانتر است که متاسفانه بیشتر مردم قدرت خرید ندارند و ما هم اکنون فقط مقدار کمی از آن را در بازارهای کشور عرضه می کنیم و بقیه صادر می شود. مدیر کل شیلات استان بوشهر معتقد است برای حفظ ذخایر دریاها و استفاده همه مردم از این ماده مغزی باید امکاناتی فراهم شود تا میگوی پرورشی به صورت انبوه و با قیمتی مناسب تولید شود تا همه مردم بتوانند از ان استفاده کنند و بی شک در استان های ساحلی و از جمله استان بوشهر این ظرفیت وجود دارد. بهمن یاری می گوید: هم اکنون سایت های پرورش میگو در استان بوشهر حدود 7 هزار و 350 هکتار است که در دیلم ,بین بندر ریگ و گناوه ,رود حله ,شیف ,دلوار مند و بردستان قرار دارد و تا کنون در 4 هزار و 15 هکتار آن ذخیره سازی لارو میگو انجام شده است و در هر مزرعه به طور متوسط 12 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم مشغول به کار هستند. کارشناسان می گویند عامل مهمی که باعث شده میگو آنچنان که باید و شاید تا کنون در سبد غذایی ایرانیان جایگاه چندانی نداشته باشد، یکی گرانیست و دیگری اینکه در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های توسعه پرورش میگو بیشتر بازارهای خارجی مورد هدف بوده و بازار داخلی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. آنها می گویند، بی شک تبلیغات وسیع رسانه ای و بکارگیری شیوه های ترویج فرهنگ مصرف آبزیان در کشور، اختصاص یارانه و جایزه به تولید کنندگانی که موفق به عرضه میگوی پرورشی در داخل شوند، ایجاد تنوع برای عرضه میگو در بسته بندی و اوزان کم در حد نیاز روزانه یک خانوار و با قیمت های متناسب با درآمد افراد مختلف جامعه، ایجاد صنایع تبدیلی و تولید محصولات فرعی از میگو نظیر انواع غذاهای آماده و کنسرو شده و کراکر چیپس می تواند زمینه ساز استفاده هر چه بیشتر مردم از آبزیان و بویژه میگو شود منبع : واحد مرکزی خبر |