آبزی‌پروری جهادنصر با کمک بخش خصوصی

دوشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۸۷ بازدید

آبزی‌پروری جهادنصر با کمک بخش خصوصی
مدیر عامل موسسه جهاد نصر از آغاز طرح احیای اراضی 550 هکتاری دشت‌های خوزستان و ایلام با اعتبار اولیه 250 میلیون دلاری خبر داد و گفت: تفاهم نامه منعقد شده با سازمان شیلات با کمک بخش خصوصی در حال اجراست.
یدالله شمایلی در نشست خبری اظهار کرد: در تفاهم نامه‌ای که در سال گذشته با سازمان شیلات در خصوص اجرای طرح‌های شیلاتی و تولید و پرورش حدود 45 هزار تنی محصولات آبزی در دستور کار قرار گرفت اجرای پروژه‌های مختلف در زمینه‌های گوناگون آغاز شده است؛ به گونه‌ای که موسسه جهاد نصر با کمک شرکت‌های خصوصی خود و دیگر شرکت‌های بخش خصوصی در حال اجرای این طرح‌ها است
شمایلی ادامه داد: به عنوان مثال در بخش آبزی پروری که ظرفیت بالایی وجود دارد موسسه جهاد نصر توانسته است برای اولین بار پرورش ماهیان خاویاری را در دریای مازندران آغاز کند که این خود سبب افزایش رغبت و تمایل بخش خصوصی برای اجرای این طرح‌ها شده است. همچنین برای نخستین بار موسسه جهاد نصر پرورش میگو در سواحل خزر در منطقه گمیشان استان گلستان آغاز کرده و درحال حاضر استخرهای پرورش میگو آماده برداشت این محصول هستند.

وی افزود: اجرای چنین طرح‌هایی از سوی موسسه جهاد نصر که البته با کمک شرکت‌های این موسسه و دیگر شرکت‌های بخش خصوصی انجام شده در کنار اجرای دیگر طرح‌ها از جمله پرورش ماهی در قفس سبب شده بخش خصوصی با خط شکنی و ریسک پذیری موسسه جهاد نصر بتواند با آسودگی خیال بیشتر به این طرح ورود پیدا کند و در حال حاضر شاهد هستیم که در استان گلستان بسیاری از شرکت‌های بخش خصوصی آمادگی خود برای پرورش میگو در دریای خزر را اعلام کرده‌اند.

مدیر عامل موسسه جهاد نصر اظهار کرد: منشأ طرح احیای اراضی 550 هکتاری دشت‌های خوزستان و ایلام حاصل مصوبات سفر مقام معظم رهبری در سال 75 به این استان بوده اما علیرغم این که این طرح برای اولین بار در سال 87 دارای ردیف بودجه شد تا پایان سال 92 تنها حدود 75 هزار هکتار آن به بهره برداری رسید که سالانه به صورت متوسط به 12 هزار هکتار می‌رسد که البته بخش عمده این طرح در نیمه دوم سال 92 و پس از روی کار آمدن دولت یازدهم به مرحله اجرا در آمد.

وی افزود: با پیگیری‌های مستمر دولت و موافقت مقام معظم رهبری 1.5 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی به دولت داده شد تا این طرح طی چند سال به مرحله اجرایی برسد؛ به گونه‌ای که در سال جاری 600 میلیون دلار آن تخصیص پیدا می‌کند که تاکنون از این میزان 250 میلیون دلار آن به ریال تبدیل شده و از طریق بانک کشاورزی تخصیص یافته است.

مدیر عامل موسسه جهاد نصر با بیان این‌که 350 میلیون دلار باقیمانده از اعتبار اختصاص یافته برای امسال نیز در نیمه دوم سال جاری تخصیص می یابد، ادامه داد:‌ مابقی اعتبار 1.5 میلیارد دلاری مصوب برای این طرح نیز در سال‌های آینده اختصاص می‌یابد؛ به گونه‌ای که برای سال آینده 400 میلیون دلار و برای سال 95 معادل 500 میلیون دلار در نظر گرفته شده است.

شمایلی اعلام کرد:‌ منابع مالی این طرح از چهار بخش در قالب اعتبارات مصوب طرح، فاینانس داخلی بانک کشاورزی، اعتبارات 1.5 میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی و فاینانس خارجی 10.88 میلیارد یوآن چین تامین می‌شود که درصدد هستیم با اعتبار 1.5 میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی 200 هزار هکتار از این اراضی را به مرحله بهره برداری برسانیم و مابقی آن را ازطریق فاینانس داخلی و خارجی ادامه دهیم.

وی اظهار کرد:‌ پس از اجرای این طرح نتایج و دستاوردهای بسیاری حاصل می‌شود که می توان به افزایش 9.5 میلیون تنی تولیدات کشاورزی این دو استان در هر سال اشاره کرد. همچنین با اجرای کامل طرح ها متناسب با افزایش تولید محصولات کشاورزی سالانه 21 میلیارد ریال به درآمد کشاورزان و درآمد ناخالص ملی اضافه می‌شود.

به گفته شمایلی یکی دیگر از دستاوردهای اجرای این طرح ایجاد حدود 300 هزار فرصت شغلی جدید به صورت مستقیم و غیر مستقیم و ایجاد قطب‌های کشاورزی و دیگر دستاوردهای اجتماعی و اقتصادی خواهد بود
منبع : خبرگزاری ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید