مجتمع پرورش ماهی کمیجان افتتاح شد

چهار‌شنبه ۵ شهریور ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۱۰۲ بازدید

مجتمع پرورش ماهی کمیجان افتتاح شد
مدیر امور شیلات استان مرکزی گفت: به مناسبت هفته دولت، مجتمع پرورش ماهی قزل‌آلا در کمیجان به بهره‌برداری رسید.
حسن اکبری در کمیجان، در حاشیه افتتاح طرح پرورش ماهی قزل‌آلا در این شهرستان با اشاره به اهمیت تولید هرچه بیشتر پروتئین حیوانی با توجه به رشد کنونی جمعیت اظهار کرد: شیلات و ماهیگیری از زیر بخشهای منابع طبیعی بوده که می‌تواند نقش مؤثری در رشد اقتصادی داشته باشد.
وی افزود: پروژه پرورش ماهی قزل‌آلا امروز در روستای سردرآباد کمیجان نرسیده به فامرین افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
مدیر امور شیلات و آبزیان استان مرکزی با اشاره میزان مساحت این طرح گفت: این طرح با مساحت مفید 1500 متر شامل یک حوضچه 8 وجهی، 4 حوضچه مربعی شکل و یک حوضچه مستطیلی برای نگهداری و پرورش ماهی قزل‌آلا است.

اکبری تصریح کرد: ظرفیت تولید این پروژه 12 تن بوده و تعداد بچه‌ ماهی رهاسازی شده 40 هزار قطعه است که امروز در این پروژه رهاسازی می‌شوند و وزن هریک 30 گرم است.

وی افزود: میزان سرمایه‌گذاری انجام شده در این طرح 200 و 30 میلیون ریال بوده که قسمتی از آن از محل تسهیلات تامین شده که 980 میلیون ریال از محل اعتبارات کارگروه تامین شده است.

مدیر امور شیلات و آبزیان استان مرکزی با اشاره به مابقی تسهیلات مصرفی در این طرح گفت: 250 میلیون ریال از این تسهیلات از محل اعتبارات اختصاص یافته به اقتصاد مقاومتی و 500 میلیون ریال دیگر از محل اعتبارات کمک‌های فنی و اعتباری تامین شده و در اختیار این پروژه قرار گرفته است.

اکبری تصریح کرد: با توجه به مناسب بودن شرایط سازه‌ای این طرح امیدواریم که از محل اعتبارات کمکهای فنی و اعتباری 4 دستگاه کمبوجت، 2 دستگاه هواده اسپلش به این طرح اختصاص یابد تا بتوانیم ظرفیت تولید را به 20 تن، در زمان فصل کشاورزی افزایش دهیم.

وی افزود: این طرح زمینه اشتغال برای 3 نفر را در حال حاضر ایجاد کرده که با توسعه آن به طور قطع افراد بیشتری مشغول به کار می‌شوند.

مدیر امور شیلات و آبزیان استان مرکزی با اشاره به توجیه اقتصادی این طرح گفت: ظرفیت فعلی طرح 12 تن تولید در فصل کشاورزی است که اگر محقق شود، ارزش محصولات آبزی‌پروری معادل یک میلیارد و 20 میلیون ریال می‌رسد که از این میزان 240 میلیون ریال آن درآمد خالصی که در کنار فعالیت کشاورزی ایجاد می‌شود.

مدیر امور شیلات و آبزیان استان مرکزی با اشاره به مزایای این نوع طرح‌ها گفت: طرح‌های پرورش ماهی با روش‌های علمی و در قالب واحدهای صنعتی و نیمه صنعتی امکان دستیابی به تولید اقتصادی و بهداشتی این فراورده‌ها را فراهم می‌آورد و با اجرای این‌گونه طرح‌ها علاوه بر تامین پروتئین مورد نیاز جوامع در حال رشد، راندمان تولید افزایش یافته و از امکانات بالقوه و بالفعل محلی و منطقه‌ای استفاده بهینه به عمل می‌آید.

اکبری تصریح کرد: مدیریت این‌گونه استخرها مستلزم تأمین آب کافی و هنر ایجاد شرایط مطلوب محیطی لازم برای حداکثر رشد و حداقل میزان مرگ و میر جمعیت ماهیان موجود در استخر است که منبع تامین آب این پروژه از چاه کشاورزی (دبی 12 لیتر در ثانیه) انجام می‌شود.

وی افزود: ورود آب به استخر از طریق یک ورودی تحت کنترل انجام می‌گیرد که هدف از آن تأمین جریان مرتب و قابل تنظیم آب ممانعت از فرار ماهیان و جلوگیری از ورود گونه‌های نامطلوب به داخل استخر است
منبع : خبرگزاری تسنیم

دیدگاه خود را بیان کنید