همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
قزلآلاهای ایرانی چاقتر میشوند!
عرش نیوز : دکتر حسین عبداللهی از مجریان این پروژه با اشاره به ضرورت تولید ماهیان مولد باکیفیت خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژادی آبزیان سعی می کند تا با اجرای یک طرح تحقیقاتی و اصلاح نژاد قزلآلا، ماهیانی با رشد بهتر و سریعتر تولید کند.
به گفته وی، برای اصلاح نژاد ماهیان در سراسر دنیا از پرورش انفرادی بین خانوادگی و درون خانوادگی استفاده میشود که این مرکز با توجه به امکاناتی که در اختیار دارد از روش بین خانوادگی استفاده میکند.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور درباره شیوه اصلاح نژاد قزلآلا توضیح داد: دراین شیوه، مولدانی علامتگذاری شده و پس از یک مرحله تکثیر بچه ماهیهایی که رشد بهتری دارند جداسازی شده و به عنوان مولدان آینده نگهداری میشوند. شیوهای که به عنوان یک شیوه اصلاح نژادی کلاسیک در تمام کشورهای دنیا مطرح است.
وی با اشاره به رشد چشمگیر آبزیپروری در دنیا در دو دهه اخیر گفت: در ایران نیز آبزیپروری به تبع تغییرات این حوزه در دنیا رشد داشته و براساس آمار سازمان شیلات تولید 20 هزار تنی در سال 1358 به 285 هزار تن در سال 1391 رسیده است.
پرورش ماهی قزلآلا نیز یکی از فعالیتهای اساسی حوزه آبزی پروری در کشور است که رتبه نخست دنیا در تولید در آب شیرین و رتبه دوم دنیا در تولید در آب شور را پس از شیلی به خود اختصاص داده است. طبق آمار سازمان شیلات تولید این ماهی در کشور در سال 1390، 106 هزار تن و در سال 1391، 135 هزار تن بوده است.
این متخصص ژنتیک، تکثیر و پرورش آبزیان معتقد است از آنجا که ماهی قزلآلا یک ماهی غیر بومی برای ایران است، باید برای تولید پایدار آن برنامه ریزی درستی انجام شود.
عبداللهی درباره تولید قزلآلا در کشور گفت: در سالهای گذشته تخم این ماهی برای تکثیر در داخل کشور از خارج وارد میشد تا این که برخی از فعالان بخش خصوصی تولید تخم ماهی قزلآلا را آغاز کردند اما متاسفانه چون بر روی تولید این تخم در کشور تحقیقاتی صورت نگرفته بود، بخش خصوصی مجددا به واردات آن روی آورد.
وی با تاکید بر اینکه کشور برای قطع وابستگی به خارج برای تامین تخم ماهی قزلآلا به تحقیقات ژنتیکی و اصلاح نژادی نیاز دارد خاطرنشان کرد: از سال 1385 مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد آبزیان در یاسوج با همین هدف تحت نظر موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور شکل گرفت