همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
طاهری، استادیار فرآوری محصولات شیلات، دانشکده علوم دریایی دانشگاه دریانوردی چاپار در گفتگوی اختصاصی یا خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران افزود: کیتین بزرگترین پلی ساکارید طبیعی فراروان در روی زمین است که سخت پوستان مختلف یکی از موارد تولید کننده آن هستند که فراوان ترین پلیمر طبیعی بعد از سلولز و یک پلی ساکارید ازت دار می باشد که در آن گلوکز آمونیاک و استیک اسید به صورت ترکیب گلوکز آمین وجود دارد و پلی ساکارید ها همان کربوهیدراتهای بزرگی هستند که از اتصال تعداد زیادی مولکول قند کوچک به نام مونوساکاریدها تشکیل شده اند و سخت پوستان این توانایی را دارند که نشاسته را به اجزای سازنده اش تقسیم کنند.
وی در توضیح فوق با بیان اینکه این ماکرو مولکول از زنجیره های از زنجیره های کلوگوزي تشکیل شده تاکید کرد: این ماده غیر محلول در آب است و در ترکیب کیتین هم آمینو اسید وجود دارد و مانند سلولز هضم نمی شود و در واقع این بیوپلیم از واحدهای N استیل و D گلوکز آمین شکل گرفته که طی فرآیندی موسوم به استیل زدایی به ماده ای به نام کیتوزان تبدیل می شود.
این استادیار شیلات گفت: کیتین وکیتوزان دارای خواص بسیار مفیدی از جمله خواص دارویی و غذایی بوده و همچنین در بخش کشاورزی و صنایع محیط زیستی کاربرد فراوانی دارند که استفاده از پرتوی گاما و مایکروویو برای افزایش مولکولی کیتوزان میگو و خرچنگ از منابع عمده کیتوزان در جهان است و همچنین ضایعات جدا شده در طول فرآوری خرچنگ و نظایر آن در بعضی موارد بیش از هفتاد و پنج درصد کل ماهیان پوسته دار را شامل می شود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر فقط مقدار کمی از ضایعات پوسته ها برای غذای حیوانات و جهت جداسازی کیتین استفاده شده است و بنابراین فرآوری ماهیان پوسته دار منجر به آلودگی محیط می گردد و از سوی دیگر اخیرا ارزش تجاری کیتین به دلیل خواص مفید مشتقات محلول آن که در شیمی،بیوتکنولوژی دندان پزشکی، داروسازی، لوازم آرایشی، فرآوری غذا و تولیدات نساجی سودمند به طرز چشمگیری افزایش یافته است