امکان افزایش ۵ برابری تولید میگوی کشور

سه‌شنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۱۱۰ بازدید


قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره مشکلات پیش‌روی صادرات میگو بیان کرد: در حال حاضر عمده‌ترین مشکل مربوط به بازار است چه در بازار داخلی و چه بازار بین المللی در حال حاضر با مشکلات متعددی روبرو هستیم.
وی با اشاره به اینکه میگو یک کالای صادراتی است اظهار داشت: بیش از 90 درصد این کالا صادر می شود و بازارعمده محصولات ما کشورهای اروپایی هستند. به دلیل مشکلات متعدد در نقل و انتقال پول مجبور هستیم از کشورهای ثالث مانند دبی محصولات را تهیه و از آنجا برای مصرف نهایی ارسال کنیم.
قاسمی با تاکید بر اینکه به دلیل اینکه مجبور هستیم چند واسطه را برای حل شدن اموراتمان بکار گیریم سرعت کار ما کاسته می‌شود افزود:متاسفانه با وجود داشتن بازاری مانند روسیه نمی توانیم برای صادرات از آن استفاده کنیم.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی پرورش ماهی و میگو عنوان کرد: علت اینکه نمی‌توانیم از بازاری مانند روسیه بهره‌مند شویم عدم موافقت نامه دامی بین سازمان دامپزشکی ایران و روسیه است همین امر موجب می‌شود ما عملا بازار روسیه را از دست می‌دهیم.
وی با اشاره به اینکه روابط سیاسی اقتصادی ایران با روسیه خوب است اظهار داشت: بیش از دو سال است که امضای این تفاهم نامه را از طریق سازمان دامپزشکی ایران و سازمان توسعه صادرات آبزیان و وزارت امور خارجه دنبال می کنیم اما متاسفانه هنوز به نتیجه نرسیده است.
قاسمی ادامه داد: حل این مشکل کار دشواری نیست اگر کارشناسان دو سازمان با یکدیگر کنار بیایند و کار را مذاکره کنند و به امضای روسای دو سازمان دامپزشکی و وزارت کشاورزی برسانند.
وی بیان کرد:در یک مقطعی به سازمان دامپزشکی پیشنهاد دادیم که به عنوان صندوق حاضر هستیم تمام هزینه‌های روسیه را پرداخت کنیم و شما با هزینه ما آنها را دعوت به مذاکره کنید اما طبق قانون آنها روسی‌ها نمی‌توانستند چنین کاری را بکنند چرا که طرف حساب آنها برای مذاکره باید دولت باشدکه متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی در دولت دهم عزم خود را برای حل این مشکل جزم نکرد.
قاسمی با تاکید بر اینکه در صید امسال نیز بازار روسیه را از دست دادیم ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات در حال حاضر بازار داخلی است و محروم بودن تعاونی ها در میادین و تره بار است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی پرورش ماهی و میگو با اشاره به اینکه سازمان میادین میوه و تره بار وظیفه اش وصل تولید‌کننده به مصرف کننده است تاکید کرد: متاسفانه لیست تعاونی‌ها از میادین میوه و تره بار حذف شده است و در طی سال‌های اخیر سازمان میوه و تره سیستم دلال پروری در میادین را ایجاد کرده است به عبارتی به جای اینکه در میدان عمل اتحادیه‌ها و تعاونی ها حضور داشته باشند بازار در دست دلالان می‌چرخد.
وی با تاکید بر اینکه اگر بازار در دست تعاونی‌ها باشد نظارت سازمان میوه و تره بار ضرورت ندارد افزود: در حال حاضر علاوه بر تحریم بین المللی ما تحریم داخلی نیز هستیم.
قاسمی بیان کرد: 180 هزار هکتار عراضی مستعد میگو در 4استان جنوبی داریم که 40 هزار هکتار به مردم واگذار شده است که از این 40 هزار هکتار 12 هزار هکتار استخر پرورش میگو ساخته شده است که از این میران کمتر از 3500 هکتار در حال فعالیت است.
وی با تاکید بر اینکه بسترهای بازار آماده نیست اظهار داشت:سیستم بانکی ما در صنعت شیلات به جای اینکه تولید کننده را حمایت کند به دنبال دلال‌ها است در بحث تولیدنیز قیمت تمام شده به شدت افزایش یافته است و علت آن هم این است که نهاده‌های تولید در اختیار این صنعت نیست.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی پرورش ماهی و میگو بیان کرد: تمام کالاهای اساسی مانند ذرت، سویا و گندم با ارز مرجع در اختیار تولید کنندگان قرار می‌گیرد و این درحالی است که در صنعت شیلات اینگونه نیست و این یکی از آثار منفی هدفمندی یارانه است.
وی افزود: اگر شرایط برای ما مساعد باشد در سال آینده قادر هستیم 3500 هکتار را به 10 هزار هکتار برسانیم و 80 درصد از ظرفیت آماده را فعال کنیم. در حال حاضر از توان کشور تنها 3 درصد در تولید میگو استفاده می‌شود و همچنین از ظرفیت موجود تنها 30 درصد به کار گرفته می‌شود.
قاسمی با تاکید بر اینکه در یک برنامه 4ساله آمادگی این را داریم که تولید میگو را از 10 هزار تن به 60 هزار تن افزایش دهیم تاکید کرد:اگر به ازای هر کیلو 7 دلار محاسبه کنیم میزان ارز آوری بسیاری را به همراه دارد.
وی ادامه داد: درآمد ارزی یکی از کوچکترین مزایای این صنعت است. همچنین ایجاد اشتغال در 4استان جنوبی کشوررا دنبال خواهیم کرد که این در راستای حل معضل بیکاری است همچنین با این صنعت بحث مشکل قاچاق کالا به دلیل نبود شغل در این 4استان دنبال خواهد شد

دیدگاه خود را بیان کنید