740 تن حداکثر میزان قابل برداشت میگو از آبهای هرمزگان

چهار‌شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۹۶ بازدید


دکتر محمدصدیق مرتضوی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در بندرعباس افزود: از ابتدای امسال ماهیانه گشت‌های تحقیقاتی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان فعالیت چشمگیری را جهت تعیین مقدار توده زنده انواع میگوهای تجاری و همچنین تعیین زمان آزادسازی میگو داشته‌اند که این امر با توجه به فرا رسیدن فصل میگو به شکل هفتگی در حال انجام است.
وی تصریح کرد: تاکنون به منظور تعیین میزان قابل برداشت میگو و نحوه پراکنش آن حدود 135 بار تور ریزی تحقیقاتی در مناطق شرقی و مرکزی صیدگاهی میگو در آبهای هرمزگان انجام شده است که بر این اساس و با تکیه بر نتایج بررسی‌های میدانی و آزمایشگاهی حداکثر میزان قابل برداشت میگو 740 تن برآورد شده است.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج‌فارس و دریای عمان با بیان اینکه در این طرح صیدگاه‌های مهم میگو تجاری استان شامل سیریک، کرگان، کلاهی، دارسرخ، کشتی سوخته و طولا طی یک دوره شش ماهه مورد بررسی قرار گرفته، خاطر نشان کرد: بیشترین میزان ذخایر هم اکنون در محدوده کشتی سوخته، هرمز و طولا و کمترین نیز میزان شرق استان هرمزگان است.
وی ادامه داد: صید خارج از فصل و کمبودهای نظارتی و پیشگیرانه، تعین مقدار دقیق برآورد زی‌توده را با مشکل مواجه ساخته و از طرفی تهدیدی جدی برای ذخایر میگوی استان به شمار می‌رود.
مرتضوی همچنین گفت: تعیین مقدار مجاز صید میگو و شروع زمان آزادسازی صیدگاه‌ها از طرح‌های سالانه پژوهشکده خلیج فارس و دریای عمان است که دستاوردهای تحقیقاتی کارشناسان این طرح در اختیار اداره کل شیلات قرار می‌گیرد.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود هدف از انجام طرح‌های تحقیقاتی را شناسایی نقاط تراکم جمعیتی میگو و تعیین میزان برداشت مجاز اعلام کرد و بیان داشت: امسال اندازه میگوها ریزتر از سال گذشته است که این امر به دلیل تاخیر در تخم‌ریزی ناشی از تغییرات اقلیمی و کاهش دمای آب و هواست.
وی دلیل دیگر این امر را ساخت و سازهای ساحلی و آلودگی خورهای شرق استان به آلاینده‌های ناشی از سوخت‌های قاچاق عنوان کرد و گفت: مخاطرات زیست محیطی باید جدی گرفت شود چرا که این امر به شدت ذخایر و سلامت آبزیان را مورد تهدید قرار داده است

دیدگاه خود را بیان کنید