همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
تولید پروتئین از پساب خروجی استخرهای پرورش ماهی در کشور
ایسنا، دکتر ابراهیم حسین نجدگرامی، عضو هیأت علمی دانشگاه ارومیه با اعلام این مطلب گفت: پساب خروجی استخرهای پرورش ماهی دارای مواد زائد زیادی از قبیل نیتروژن، فسفر، غذاهای خورده نشده و فلور میکروبی روده ماهی است که با رهاسازی به اکوسیستمهای طبیعی باعث آلودگی، شکوفایی جلبکی و در نتیجه تغییر ساختاراکوسیستمهای رودخانهها و دریاچهها میشود. بنابراین میتوان با کاهش بار مواد آلی پساب خروجی و حذف مواد سمی نیتروژنی بوسیله باکتریهای هترتروف موجود در سیستم، علاوه بر توسعه پایدار آبزی پروری و کمک به ثبات اکوسیستمهای طبیعی، به صرفه جویی در میزان آب و غذای مصرفی کمک شایانی کرد
پژوهشگران دانشگاه ارومیه با تولید پروتئین از پساب خروجی استخرهای پرورش ماهی علاوه بر کاهش استفاده از جیره کنسانتره (50 درصد) در پرورش متراکم ماهی کپور، میزان آب مصرفی در سیستم پرورشی را تقریبا به صفر رساندند
عضو هیات علمی پژوهشکده آرتمیا و آبزیان دانشگاه ارومیه خاطرنشان کرد: باکتریهای هترتروف موجود در سیستم برای رشد به کربن و نیتروژن به عنوان عناصر کلیدی احتیاج دارند. نیتروژن در پساب خروجی استخر موجود است و اگر میزان منبع کربنی مانند ملاس که یک ماده ارزان قیمت است، در سیستم تنظیم شود باکتریها با رشد سریع خود با حذف آمونیاک و سایر مواد سمی نیتروژنی، آب را تصفیه کرده و برای استفاده مجدد قابل استفاده میکنند؛ از طرف دیگر رشد و نمو سریع باکتریها در این سیستم باعث تولید بیوفلوک (توده باکتریایی) شده که سرشار از انواع نوترینتها مانند پروتئین، ویتامین و سایر مواد مغذی هستند که مستقیما به عنوان غذای برخی از آبزیان مهم مخصوصا کپور و میگو مطرح هستند.
وی تصریح کرد: در این تکنیک که برای اولین بار در جهان در پرورش متراکم ماهی کپور که از ارزشمندترین ماهیان آب شیرین پرورشی است، مورد استفاده قرار گرفته با کاهش 50 درصد از غذای کنسانتره ماهی در حوضچههای متراکم پرورشی، میزان آب مصرفی نیز به یک درصد سیستم معمول کاهش یافت.
نجدگرامی در پایان یادآور شد: این طرح در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد مهندس فریده بخشی انجام گرفته و از همکاری و همفکری دکتر رضا ملک زاده، دکتر ایمانی و دکتر کوروش سروی نیز استفاده شده است