نصب دوربین روی لاک پشت

سه‌شنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۹۷ بازدید


عرش نیوز:مهدی بختیاری- مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تحقیقات خود بر روی گونه‌های جانوری در ایران، گفت: در ایران بر روی میش در پارک پردیسان و لاک پشت در جزیزه قشم به صورت آزمایشی دوربین نصب شد.
وی با اشاره به وضعیت زیست لاک پشت‌ها در جزیره قشم، اظهار داشت: لاک پشت‌های جزیره قشم در ساحل تخم ریزی می‌کنند ولی داده‌هایی در زمینه اینکه پس از تخم ریزی کجا می‌روند در دست نیست. این وضیعت با توجه به توسعه شهر نشینی در منطقه و ساخت سازه‌هایی که در اطراف ساحل، نیاز است تا داده‌هایی در این زمینه داشته باشیم.
بختیاری ادامه داد: برای این منظور لازم است دوربین‌هایی بر روی این حیوانات نصب شود تا با شناسایی و بررسی رفتار آنها، آسیب‌های زیست محیطی را برای این حیوانات به حداقل برسانیم

وی با اشاره به ضرورت بررسی نحوه زندگی یوزپلنگ ایرانی، اضافه کرد: تاکنون مطالعاتی بر روی یوزپلنگ ایرانی از طریق GPSانجام شده است که اطلاعات خوبی است ولی کافی نیست از این رو لازم است تا این دوربین‌ها بر روی آنها نیز نصب و داده‌هایی در مورد نحوه تغذیه و زیست آنها گردآوری شود.
اجرای پروژه تحقیقاتی بر روی ماهیان خاویاری ایران
طراح دوربین‌های تحقیقاتی با اشاره به زمینه‌های همکاری‌ علمی با مراکز تحقیقاتی کشور، توضیح داد: با همکاری مرکز تحقیقات شیلات پروژه تحقیقاتی بر روی ماهیان خاویاری اجرا و دوربین‌های طراحی شده بر روی این نوع ماهیان نصب شد.
وی با اشاره به جزئیات این طرح خاطر نشان کرد: در این پروژه تحقیقاتی بر روی نحوه انتقال ماهی‌های خاویاری از دریا به حوضچه نظارت صورت گرفت.
بختیاری به نتایج به دست آمده از این دوربین‌ها اشاره کرد و ادامه داد: داده‌های به دست آمده حاکی از آن بود که نحوه انتقال ماهیان خاویاری مناسب نیست؛ چراکه در هنگام انتقال، ماهیان خاویاری به گل نشسته و با مشکل اکسیژن مواجه می‌شدند که با استفاده از این داده‌ها اقدام به ایجاد شرایط بهینه برای انتقال این آبزیان شد.
شیر دریایی پروژه جدید محققان
بختیاری با تاکید بر اینکه نسل شیرهای دریایی هاوائی در حال انقراض است، توضیح داد: بر اساس قوانین صیادان تا فاصله 50 کیلومتری جزیره حق ماهیگیری نداشتند و از سوی دیگر شاهد کاهش جمعیت این جانداران بودیم از این رو دوربین های تحقیقاتی بر روی آنها نصب شد.
وی به مشاهدات خود از این گونه های در حال انقراض اشاره کرد و اظهار داشت: داده های به دست آمده از دوربین های نصب شده بر روی شیرهای دریایی نشان داد که شیرهای دریایی در اعماق دریا یعنی بیش از 50 کیلومتر از ساحل اقدام به شکار ماهی می کردند این جانداران در اعماق دریا حتی سنگها را کنار می زنند و ماهی های کف دریا را می خورند.
بختیاری ادامه داد: انتشار این داده ها موجب تغییر قوانین صید ماهی شد تا از انقراض نسل شیرهای دریایی جلوگیری شود.
توقف نصب دوربین های تحقیقاتی بر روی پرندگان
بختیاری مطالعه بر روی زیست پرندگانی چون عقاب و کبوتر را از دیگر پروژه‌های تحقیقاتی نام برد و افزود: دوربین‌های بسیار کوچک و سبک برای مطالعه بر روی دو پرنده عقاب و کبوتر طراحی و بر روی آنها نصب شد تا شرایط زیست این دو گونه از پرنده مورد مطالعه قرار گیرد.
وی از توقف این پروژه خبر داد و اظهار داشت: به تدریج این مطالعه حالت نظامی و اطلاعاتی به خود گرفت از این رو ادامه این تحقیقات متوقف شد

دیدگاه خود را بیان کنید