افزون بر 10 هزار قطعه ماهی در رودخانه زرینه رود میاندوآب تلف شدند

سه‌شنبه ۸ مهر ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۹۷ بازدید

افزون بر 10 هزار قطعه ماهی در رودخانه زرینه رود میاندوآب تلف شدند
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: افزون بر 10 هزار قطعه ماهی و انواع مختلف از آبزیان در پی آلودگی رودخانه زرینه رود و سخت تر شدن شرایط زیستی، در رودخانه زرینه رود میاندوآب تلف شدند.
حسن عباس نژاد روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: روز گذشته با دریافت گزارشهای مردمی مبنی بر وقوع تلفات آبزیان در رودخانه زرینه رود، بلافاصله کارشناسان و ماموران یگان حفاظت این اداره به محل عزیمت و از محل حادثه تا مسیر رودخانه به طول پنج کیلومتر بازدید و بررسی های لازم را انجام دادند.
عباس نژاد ادامه داد: در نهایت با مشاهده تلفات، میزان آن برآورد و مراتب در محل صورت جلسه شد.
وی با اشاره به قرار گرفتن کارخانه قند در مسیر زرینه رود اضافه کرد: نمونه برداری های لازم از این رودخانه و از پساب خروجی کارخانه قند با سابقه ای که قبلا در این موارد وجود داشته انجام شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: به محض دریافت نتایج نمونه برداری و مشخص شدن عامل یا عاملان آلودگی رودخانه و تلفات آبزیان برخورد جدی و قانونی با عوامل دخیل انجام می شود.

وی از مردم استان خواست با توجه به کمبود بارندگی و کاهش دبی آب رودخانه و کاهش خودپالایی آن، در حفاظت از رودخانه و این نعمت الهی نهایت تلاش خود را به کار گرفته و از ورود یا تخلیه هرگونه فاضلاب و یا زباله و نخاله که آلودگی را شدت می بخشد جلوگیری کنند.

عباس نژاد اظهار کرد: کارخانه قند میاندوآب در حاشیه رودخانه زرینه و در داخل منطقه مسکونی واقع بوده و علیرغم کنترل نحوه فعالیت آن به صورت پایش ماهانه، مشکلات زیست محیطی آن کاملا رفع نشده است.

وی اضافه کرد: یکی از راهکارهای رفع آلودگی زرینه رود را تغییر محل و انتقال کارخانه یاد شده به یک منطقه دیگر از شهر است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: لاشه های ماهی های تلف شده نیز با کمک و همکاری جوامع محلی و تشکلهای زیست محیطی از سطح رودخانه جمع آوری شدند.

رودخانه زرینه رود (جغاتو) در جنوب شرقی استان آذربایجان غربی قرار دارد.

این رودخانه با طول 230 کیلومتر طولانی ترین رود استان است که طول شهرستان شاهین دژ و میاندوآب را می پیماید و سرانجام به دریاچه ارومیه می ریزد.

سرچشمهٔ این رود از کوه های 'چهل چشمه' در شهرستان سقز استان کردستان است و در شهرستان تکاب رودخانه های خورخوره و ساروق و در شهرستان شاهین دژ رودخانه های هولاسو و هاچه سو و محمودآباد و آجرلو چای و در شهرستان میاندوآب رود لیلان چای به آن می پیوندند.

بر روی این رودخانه سد بوکان قرار دارد که میزان آب خروجی را تنظیم می کند.

80 کیلومتر از این رودخانه در داخل شهر میاندوآب جاری است.
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی

دیدگاه خود را بیان کنید