طرح پایلوت پرورش ماهی تیلا پیلا در استان مرکزی اجرا می‌شود

دوشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۸۶ بازدید

طرح پایلوت پرورش ماهی تیلا پیلا در استان مرکزی اجرا می‌شود
مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: سازمان حفاظت محیط زیست کشور با انجام طرح پایلوت پرورش ماهی تیلاپیا در استان مرکزی موافقت کرد.
حسن اکبری در اراک، با اشاره به اجرای این طرح در استان مرکزی اظهار کرد: امروزه پرورش ماهی تیلاپیا سهمی معادل 4 میلیون تن در بخش آبزی پروری جهان داشته وحدود 120 کشور به پرورش آن اقدام می کنند به شکلی که این آبزی درحال حاضر رتبه سوم پرورش آبزیان در جهان را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: با توجه به اینکه مطالعات ارزیابی زیست محیطی پرورش ماهی تیلاپیا در استان مرکزی انجام شده، با مساعدت سازمان حفاظت محیط زیست کشور و پیگیری ریاست سازمان شیلات ایران مقرر شد پرورش پایلوت این گونه در یک نقطه از استان مرکزی‌که شرایط تولید این گونه ماهی را از نظر دمایی و مکانی داشته باشد انجام شود
مدیر امور شیلات وآبزیان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: محل مورد نظر باید مورد تایید کارشناسان شیلات ایران قرار گرفته و این محل بایستی حداقل توان تولید 50 تن ماهی تیلاپیا را در یک دوره 6 ماهه داشته و موافقت‌های مربوط را از دامپزشکی استان مرکزی درباره رعایت ضوابط بهداشتی دریافت کرده باشد.

اکبری با بیان اینکه بچه ماهی موردنیاز این طرح به روش ژنتیکی تک جنس شده و مقرر شد توسط شرکت‌های ذی صلاح با هماهنگی سازمان شیلات ایران وارد کشور شود گفت: در انجام طرح پایلوت، سازمان شیلات ایران و مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور طرح تک جنس سازی ماهی تیلاپیا را با استفاده از روش ژنتیکی در دستور کار خود قرارداده اند واین طرح به صورت تحقیقاتی در مرکز تحقیقات شیلات استان یزد انجام می شود.

وی افزود: حدود 80 درصد از تیلاپیای پرورشی جهان راگونه نیل(Nile) تشکیل می دهد که این گونه مقاومت بالایی دربرابر بیماری داشته و به راحتی می توان آن را در استخرهای که دمای بین 25 تا 27 درجه سانتیگراد دارند با کمترین هزینه وامکانات پرورش داد .

مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: با توجه به نظارتی که برروی طرح پایلوت پرورش این گونه توسط شیلات، دامپزشکی و محیط‌زیست انجام می‌شود، استخراج نتایج حاصله از این طرح درمدت زمان انجام طرح و تک جنس سازی ژنتیکی ماهی تیلاپیا که مقرر شد 3 سال در کشور انجام شود.

اکبری با بیان اینکه این طرح می تواند در آینده به توسعه آبزی پروری کشور و افزایش سرانه مصرف آبزیان و ایجاد اشتغال کمک بسزائی کند گفت: این موضوع سبب شد تا با پرورش تیلاپیا مدیریت بهینه ای نیز در بخش استفاده از منابع آبی مورد استفاده از کشاورزی انجام شود.
منبع : خبرگزاری تسنیم

دیدگاه خود را بیان کنید