فایده تولید توام برنج و ماهی در گیلان چیست؟

سه‌شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۱۰۵ بازدید

فایده تولید توام برنج و ماهی در گیلان چیست؟
مدیرکل شیلات گیلان گفت: کنترل علف‌های هرز، نرم‌تنان و حشرات، مبارزه بیولوژیک با برخی آفات، استفاده از فضولات ماهی به عنوان کود برای گیاه برنج و جلوگیری از استفاده بی‌رویه کود و سموم شیمیایی از جمله فواید پرورش ماهی و کشت برنج به صورت همزمان است.
اسحق شعبانی با اشاره به اجرای طرح موفق پرورش ماهی و کشت برنج به صورت همزمان در سال زراعی 93 اظهار کرد: می‌توان به طور همزمان با کشت برنج در شالیزار‌ها اقدام به پرورش ماهی کرد و علاوه بر برنج، به تولید ماهی نیز پرداخت.
وی، شرایط اقلیمی مناسب، داشتن شالیزارهای مستعد، فراوانی بچه ماهیان و داشتن بازار مصرف ماهیان پرورشی استان را از مزایای پرورش ماهی و کشت برنج به صورت همزمان عنوان کرد و افزود: گیلان یکی از قطب‌های اصلی کشت توام برنج و ماهی است و در حال حاضر نیز رتبه نخست کشور را در این زمینه به خود اختصاص داده است.
شعبانی بیان کرد: شرایط لازم برای کشت برنج و پرورش ماهی شامل تامین آب مورد نیاز مزرعه قبل و پس از برداشت برنج، داشتن مرزبندی مناسب، آفتابگیر بودن مزرعه برای ایجاد دمای مطلوب، شیب مناسب و اختلاف نداشتن ارتفاع در کرت‌ها و دسترسی آسان به مزرعه است.

مدیرکل شیلات گیلان، افزایش گوشت ماهی و محصول برنج و کنترل گیاهان آبزی‌ نظیر آزولا را از دیگر فواید کشت توام برنج و ماهی ذکر کرد و متذکر شد: اثرات بیولوژیکی این نوع کشت زیاد است. کپور از گونه ماهیان قابل پرورش توام با برنج است و دارای انواع مختلفی همچون کپور معمولی، کپور نقره‌ای و سرگنده است.

وی گفت: از رهاسازی 1500 قطعه ماهی در هر هکتار می‌توان حدود یک تن در هر هکتار ماهی برداشت کرد.

به گزارش ایسنا، ابراهیم بیگتن، معاون آبزی پروری اداره کل شیلات گیلان خاطرنشان کرد: برای استفاده بهینه از شالیزارهای استان و همچنین پرورش ماهی و کشت برنج به صورت همزمان با هدف افزایش بهره وری در جامعه روستایی، در سالجاری تعداد 470 واحد مزرعه شالیزاری به مساحت مفید 440 هکتار در استان زیر کشت توام برنج و ماهی رفته‌اند. پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال 93 از این سطح شالیزارهای استان 480 تن ماهیان گرمابی تولید شود.

وی متذکر شد: درآمد حاصل از زیر کشت توام رفتن مزارع استان 24 میلیارد ریال است که علاوه بر این مبلغ شاهد افزایش محصول و کاهش هزینه‌ها در تولید محصول برنج نیز خواهیم بود.
منبع : خبرگزاری ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید