همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
ایرنا ، در این اقدام که روز جمعه و به پیشنهاد جمعی از حافظان محیط طبیعی در روستای آبکنار صورت گرفت بالغ بر 300 نفر از مردم محلی ، اعضای سازمان های مردم نهاد طرفدار محیط زیست، مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان ، رییس اداره حفاظت محیط زیست بندرانزلی ، بخشداری و شورای روستای آبکنار مشارکت و مقدار معتنابهی آزولا را از سطح تالاب انزلی جمع اوری کردند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست بندرانزلی به خبرنگار ایرنا گفت : آزولا که یک گیاه آبزی غیربومی وارداتی است جلوی ورود اکسیژن به لایه های پایینی آب تالاب را می گیرد و به آبزیان اکسیژن کافی نمی رسد .
ˈ اکبر میغی ˈ خاطرنشان کرد : رشد بی رویه آزولا از معضلات تالاب انزلی است و تنها راه حل آن نیز برداشت این گیاه است .
وی با اشاره به مغذی بودن این گیاه برای مصارف خوراک دام و طیور و استفاده در ورمی کمپوست افزود: اگر اقدامی برای اقتصادی کردن برداشت آزولا صورت بگیرد هم مشکل تالاب تا حد زیادی حل می شود و هم علوفه مقوی برای پرورش دام تهیه می شود.
آزولا نوعی سرخس با برگ های کوچک (حداکثر دو و نیم سانتی متر) به رنگ سبز تیره تا قرمز مایل به قهوه ای است؛ زادگاه اولیه این سرخس، آمریکای شمالی است، اما در دهه 60 با هدف تثبیت ازت هوا به وسیله این گیاه و استفاده از آن برای باروری خاک از آسیای جنوب شرقی به ایران آورده شد و با بی توجهی به تالاب انزلی راه پیدا کرد.
اندام های این گیاه به دلیل تجزیه در کف تالاب ها رسوب گذاری شدید کرده و باعث ایجاد شرایط بی هوازی و آلودگی بیولوژیک می شوند. به گفته کارشناسان، میزان تولید آزولا در هکتار حدود 30 تا 50 تن در سال است که رسوب این مقادیر انبوه از آزولا باعث افزایش بیش از حد رسوبات در بستر تالاب و فقیر شدن این محیط از نظر شیلاتی نیز می شود.
احمد علی کیخا معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست
در پیامی به مناسبت گردهمایی داوطلبان مردمی پاکسازی نمادین تالاب انزلی با اشاره به اهمیت حیاتی تالاب برای گیلان و پرندگان مهاجر اعلام کرد : سازمان های مردم نهاد مدافع محیط زیست در ایران و نقش آن ها در دستیابی به مشارکت مردم در حفظ طبیعت ضروری ترین امدادیست که جامعه را به سوی آرمان های پیشرفت و پایداری سوق می دهد