پیش بینی تولید ۳۸ هزار تن میگو در سال جدید

یک‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷  ۰ نظر   ۱۱۹ بازدید
پیش بینی تولید ۳۸ هزار تن میگو در سال جدید

دبیر اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران با بیان اینکه سطح زیر کشت میگو دوبرابر شده است، گفت: پیش بینی می‌شود در سال جدید تولید میگو به بیش از ۳۸ هزار تن افزایش پیدا کند.

صادرات آبزیان هر ساله ارز قابل توجهی را نصیب کشور می‌کند و در این میان اشتغال زایی بالایی در زمینه صید آبزیان و تولید ماهیان پرورشی در نقاط مختلف کشور شکل گرفته است.


در همین راستا علی اکبر خدایی دبیر اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران در خصوص بازار تولید و صادرات محصولات آبزی به خبرنگار میزان گفت: در ۱۰ ماهه سال ۹۶ بالغ بر ۳۲۵ میلیون دلار درآمد ارزی از صادرات ۹۴ هزار تن انواع آبزی از جمله ماهی‌های حرام گوشت، خاویار، میگو و غذای آبزیان نصیب کشور شده است.


وی در ارتباط با میزان صادرات خاویاربه دیگر کشور‌ها گفت: در سال اخیر بالغ بر یک تن خاویار با توجه به کیفیت با قیمت هر کیلوگرم هزار و ۲۰۰ تا هزار و ۸۰۰ یورو صادر شده است.

خدایی در ارتباط با رتبه ایران در تولید محصولات آبزی گفت: ایران درحال حاضر در تولید انواع آبزی رتبه ۱۷ را به خود اختصاص داده است و کمتر از یک درصد تولید آبزیان کل جهان را دارد.

دبیر اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران در ادامه به تولید میگو اشاره کرد و گفت: در سالی که گذشت تولید و صادرات میگو پیشرفت مناسبی داشته است، به طوریکه آمار‌ها نشان می‌دهد در ۱۰ ماهه سال ۹۶ بالغ بر ۳۲ هزار و ۳۰۰ تن تولید میگو صورت گرفت که نسبت به میزان تولید سال ۹۵ با رقم ۲۲ هزار و ۵۰۰ تن، رشد قابل توجهی پیدا کرده است.

وی افزود: پیش بینی می‌شود که در سال جدید تولید میگو به بیش از ۳۸ هزار تن نزدیک شود.
دبیر اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران با بیان اینکه بستر تولید بیشتر میگو درحال حاضر فراهم شده خاطرنشان کرد: تا به امروز سطح زیر کشت مزارع میگو دوبرابر شده است به طوریکه استخر‌هایی که درخرداد و تیرماه ذخیره سازی می‌کردند از فروردین کار ذخیره سازی را شروع کردند و قطعا زمان مناسب تری برای پرورش میگو خواهند داشت.

خدایی با بیان شکست رکورد صادرات میگو در سال ۹۶ اظهار کرد: آمار مقدماتی در ۱۰ ماهه سال ۹۶ نشان می‌دهد که ۱۵ هزار و ۸۰۰ تن صادرات صورت گرفته است و پیش بینی می‌شود با درنظر گرفتن دو ماهه آخر سال به حدود ۱۸ هزار تن برسد.

وی افزود: درحال حاضر عمده غذای میگو از کشور‌های مختلف وارد می‌شود و بخشی از آن هم در داخل تولید می‌شود.
دبیر اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران در رابطه با مشکلات موجود در راه صادرات محصولات آبزی گفت: در زمینه صادرات ماهیان پرورشی باید سایز، وزن و در حالت کلی کیفیت ارتقا داده شود تا بتوان بازار‌های صادراتی را گسترش داد.

وی در ادامه به تولید محصولات ارگانیک اشاره کرد و گفت: محصولاتی که بدون استفاده از آنتی بیوتیک تولید می‌شوند و فاقد فلزات سنگین هستند به دلیل بازار بهتر در دستور کار قرار دارد.

خدایی در انتها چشم انداز تولید و صادرات محصولات آبزی را این طور بیان کرد: به طور کلی افزایش تولید به طور طبیعی در دستور کار قرار دارد و بیشتر بر روی کیفیت محصولات تمرکز خواهد شد و بستر‌های آن نیز فراهم شده است.

منبع : میزان

دیدگاه خود را بیان کنید