وضعیت ماهیان کپور چینی وارد شده به استان گلستان بررسی شد

چهار‌شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۹۴ بازدید


روابط عمومی اداره کل شیلات گلستان، در این نشست معاون دفتر توسعه ماهیان آب شیرین سازمان شیلات ایران، مدیرکل شیلات گلستان و معاونین وی، معاونین آبزی پروری شیلات استان های مازندران، گیلان و خوزستان حضور داشتند.

در این نشست، علیمیری مدیرعامل شرکت ˈرانˈ گزارشی از نحوه خرید، اخذ مجوزها و چگونگی انتقال این گونه ماهی به استان گلستان را ارائه داد.

در ادامه، هر یک از اعضاء حاضر در جلسه دیدگاه ها و نظرات خود را در باره لزوم استفاده بهینه از بچه ماهیان وارداتی، ارتقاء سطح کیفی مولدین کشور، اصلاح نژاد مولدین موجود در کشور و تقویت بانک ژنی کپور، ارائه دادند.

کاهش نرخ رشد روزانه، اختلاط نژاد، افزایش ضریب هم خونی مولدین، کاهش مقاومت ماهیان در برابر بیماری و کاهش درصد بقاء در زمان تولید بچه ماهی کپور از عمده دلایل پروژه مولدسازی است.

در پایان، اعضا از ماهیان وارداتی در مرکز تکثیر ماهیان گرم آبی شهرستان آزادشهر بازدید کردند.

یکی از انواع ماهیان گرم آبی که در منابع آبی و آب بندان های کشور در حال پرورش است، گونه کپور نقره ای (فیتوفاک)، کپور سرگنده (بیگ هد) و کپور علفخوار (آمور) معروف به ماهی چینی که زایشگاه اصلی آن در چین و رودخانه آمور است، می باشد.

این گونه ها برای اولین بار توسط دولت و با توجه به مطالعات انجام شده توسط محققان و کارشناسان شیلات، در دهه 70 از کشور چین وارد ایران شده است.

واردات بچه ماهی این گونه از ماهیان گرم آبی برای رفع مشکل تکثیرکنندگان و بهبود وضعیت آینده صورت گرفت و بخش خصوصی با هزینه بسیار بالا و با حمایت دولت توانست در این زمینه اقدام کند

دیدگاه خود را بیان کنید