دستاوردهای گشت PG-GOOS معرفی شد

چهار‌شنبه ۲۵ دی ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۹۱ بازدید

دستاوردهای گشت PG-GOOS معرفی شد
پایگاه خبری تحلیلی قم فردا؛ در فاصله یکسال گشت دریایی که در آب‌های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان صورت گرفت نتایج این دستاورد‌ها در بخش شیمی به شرح زیر است تعداد ۱۰۴۵ نمونه آب دریا از ۱۱۴ ایستگاه در خلیج فارس و دریای عمان مورد آنالیز مواد مغذی (نیترات، نیتریت، فسفات و سیلیکات) قرار گرفت. اندازه گیری‌ها منجر به نتایج زیر خواهد شد: تهیه نقش پراکنش مواد مغذی در آب‌های ایرانی خلیج فارس و دریای عمان. پیش بینی پتانسیل افزایش تولیدات اولیه و احتمال وقوع کشند قرمز در آب‌های منطقه از نتایج این طرح بوده است
براساس این گزارش، پارامتر قلیاییت (کربنات، بیکربنات و هیدروکسید) در ۱۱۶ نمونه آب دریا از ۱۱۴ ایستگاه در خلیج فارس و دریای عمان مورد اندازه گیری قرار گرفت. اندازه گیری‌ها منجر به نتیجه زیر خواهد شد:
تعیین شیمی کربنات آب‌های منطقه جهت بررسی اثرگذاری تغییرات آن بر پدیده‌های جهانی تغییرات آب و هوا و اسیدی شدن اقیانوس‌ها. پارامتر کلروفیل-a در ۳۰۰ نمونه آب دریا مورد اندازه گیری قرار گرفت که نتایج این اندازه گیری منجر به تهیه نقشه پراکنش کلروفیل-a در آب‌های منطقه، اعتبارسنجی داده‌های ماهواره‌ای موجود برای این پارامتر و در انت‌ها پیش بینی پتانسیل افزایش تولیدات اولیه و احتمال وقوع کشند قرمز در منطقه خواهد شد. همچنین پارامترهای pH، اکسیژن حل شده (DO) و تغییرات دمایی از سطح به عمق در ۱۰۴۵ نمونه آب دریا در ۱۱۴ ایستگاه به صورت می‌دانی ثبت شدند که نتایج این داده‌ها منجر به بررسی تغییرات پارامترهای فیزیک و شیمیایی تاثیرگذار بر رفتار فیزیولوژیک آبزیان در آب‌های منطقه خواهد شد و البته در ادامه میزان آلاینده‌های نفتی و فلزات سنگین در رسوبات ایستگاههای نمونه برداری، تحت اندازه گیری هستند که نتایج آن تا انتهای سال ۱۳۹۴ آماده بهره برداری خواهد بود.
دستاوردهای بخش فیزیک دریا در گشت اقیانوس شناسی PG-GOOSمعرفی شد
در یکسالی که گشت دریایی برگزار شد نتایج و دستاوردهای درخشانی را نشان داد که از جمله آن دستاوردهای بخش فیزیک دریا بوده که به شرح زیر است:
اندازه گیری پارامترهای فیزیکی و هیدرودینامیک آب به منظور درک و شناخت بهتر پدیده های فیزیکی در حوضه آبی خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز انجام شد. در 8 مرحله از گشتهای انجام شده در PG-GOOS به تعداد 180 ایستگاه CTD نمونه برداری شده است.

در این ایستگاه ها پارامترهای دمای آب، هدایت الکتریکی (شوری)، عمق آب، اکسیژن محلول، کلروفیل- آ، اسیدیته، چگالی و سرعت صوت اندازه گیری شده است. همچنین اندازه گیری جریان آب و جزر و مد در 4 ایستگاه ثابت انجام شد. مهمترین دستاوردهای بدست آمده با استفاده از داده های پارامترهای فیزیکی آب به شرح زیر است:شناسایی توده ها و لایه های مختلف آب در خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز.توزیع عمودی و افقی پارامترهای فیزیکی آب از جمله دما، شوری و چگالی .شناخت جریان های ناشی از جزر و مد در محدوده تنگه هرمز.شناخت جزر و مد در محدوده تنگه هرمز بوده است

دیدگاه خود را بیان کنید