دستیابی ایران به توانایی بررسی رسوبات بستر دریا تا عمق دو هزار متر

یک‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۹۸ بازدید


عرش نیوز: دکتر وحید چگینی در گفت‌و‌گو با خبرنگاران ایسنا و ایرنا اظهار داشت: در بزرگترین گشت تحقیقاتی اقیانوس شناسی خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان (PG-GOOS) که از آبان ماه سال گذشته تا آبان ماه امسال توسط پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی انجام شد تعداد 116 نمونه از رسوبات سطحی بستر دریای عمان و خلیج فارس و تعداد 32 نمونه‌ی مغزه از توالی رسوبات بستر منطقه مورد مطالعه برداشت شد. نمونه‌های سطحی به لحاظ ویژگی‌های بافتی و همچنین میزان کربنات کلسیم و ماده‌ی آلی بررسی شد که
به تهیه نقشه‌ پراکندگی نوع رسوبات بستر، نقشه توزیع میزان کربنات کلسیم موجود در رسوبات سطحی بستر خلیج فارس و دریای عمان و نقشه توزیع میزان ماده آلی کل در رسوبات سطحی منطقه‌ی مورد مطالعه منجر شد.

وی خاطرنشان کرد: محققان زمین شناسی دریایی پژوهشگاه همچنین اندازه‌گیری ویژگی‌های ژئوشیمیایی و خواص کانی شناسی رسوبات سطحی را در دستور کار دارند که به طور عمده در تهیه‌ نقشه‌ی پراکنش کانی‌ها در سطح بستر دریاهای مورد مطالعه و انتشار اطلس کانی‌شناسی رسوبات سطحی دریاهای جنوبی ایران به کار گرفته خواهد شد.

چگینی تصریح کرد: محققان پژوهشگاه اقیانوس شناسی در گشت تحقیقاتی PG-GOOS این مغزه ها را از عمق هزار متری کف دریای عمان تهیه کردند اما با استفاده از وینچی که بر روی کشتی نصب می شود تا یک ماه دیگر می توانیم تا عمق دو هزار متری نمونه برداری کنیم و با ساخت شناور تحقیقاتی اقیانوس پیمای ایرانی می توان مغزه ها را از عمق سه هزار متری جمع آوری کرد.

وی خاطرنشان کرد: تعداد محدودی از این مغزه‌ها در حال حاضر در اختیار دانشجویان تحصیلات تکمیلی از دانشگاه‌های داخلی قرار داده شده که نتایج اولیه نشان دهنده‌ی
تغییرات عمده‌ی محیطی، بوم شناختی و آب و هوایی در طی چند هزار سال گذشته در خلیج فارس است

دیدگاه خود را بیان کنید