ورود پساب‌ نیشکر به رودخانه، دردسر بزرگ خوزستان

جمعه ۴ بهمن ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۴۵ بازدید


(ایسنا)، منطقه خوزستان، دکتر جاسم مرمضی در جلسه شورای اداری استان خوزستان با اشاره به ضرورت حفاظت از محیط زیست، اظهار کرد: در سال‌های اخیر شاهد مشکلات و ناهنجاری‌های بسیاری در بخش محیط زیست بوده‌ایم که بخشی از آن متاثر از تغییرات زیست محیطی جهانی مانند خشکسالی، پدیده گرم شدن زمین و انتشار گازهای گلخانه‌ای است که این موارد از دایره تصمیمات ما خارج است
مشاور استاندار خوزستان در امور حفاظت محیط زیست و شیلات بر لزوم حفاظت از تالاب ها تاکید کرد.
وی تصریح کرد: بخشی از ناهنجاری‌ها به مجموعه عملکردهای مدیریتی باز می‌گردد. آلاینده‌ها و فاضلابی که وارد رودخانه‌ها می‌شود، ورود پساب‌های نیشکر به رودخانه که امروز به یک دردسر بزرگ در استان تبدیل شده است، آلودگی سواحل و تهدید و تخریب زیستگاه‌های آبزیان از جمله مسایل ناشی از عملکردهای مدیریتی است.
مشاور استاندار خوزستان با اشاره به اهمیت حفاظت از تالاب‌ها، خاطرنشان کرد: تالاب‌ها به دلیل عملکردهای مدیریتی آسیب‌های فراوانی دیده‌اند و این در حالی است که تالاب‌ها دارای ارزش اقتصادی زیادی هستند.
وی با اشاره به مطالعه‌ای در خصوص تالاب شادگان، اظهار کرد: بر اساس مطالعه‌ای که در سال‌های 74 و 75 بر روی این تالاب انجام شد، ارزش اقتصادی تالاب شادگان 582.5 میلیارد تومان برآورد شد. همچنین بر اساس نتایج این مطالعه علمی، صید ثبت شده در آن سال حدود 15 هزار تن بوده که به این رقم باید 2600 تن مصرف حیوانات وحشی، میزان مصرف مردم بومی و همچنین بخشی از تولیدات ثبت نشده را نیز اضافه کرد.
مشاور استاندار خوزستان در امور حفاظت محیط زیست و شیلات با اشاره به صید آبزیان تالاب شادگان به ساده ترین شکل ممکن، افزود: بر اساس این مطالعه 36 گونه ماهی در تالاب شادگان شناسایی شده و به این ترتیب این تالاب یک مرکز تکثیر طبیعی برای آبزیان است، در حالی که کمتر کسی به این موضوع توجه می‌کند و متخصصان شیلات بیشتر به اهمیت اقتصادی تالاب توجه دارند. تالاب‌ها قابلیت‌های فراوان دیگری به ویژه در بخش گردشگری و صنایع دستی نیز دارند که لازم است به این موارد نیز توجه شود.
وی ادامه داد: ارزش اقتصادی تالاب هورالعظیم به دلیل شاخص‌های زیست محیطی این تالاب بسیار بالاتر از تالاب شادگان است، زیرا هم عمق بیشتری دارد و هم گونه‌های ماهی با ارزشی در این تالاب زیست می‌کنند. کشور چین نیز که پرورش دهنده بزرگی در جهان محسوب می‌شود، اخیرا متقاضی مشارکت در زمینه تولید ماهی "بنی" شده و در این زمینه پروتکلی با مرکز تحقیقاتی امور شیلات کشور به امضا رسیده تا مبادله‌ای در این زمینه صورت گیرد.
مرمضی در مقایسه ارزش اقتصادی تالاب‌ها با دریاچه ارومیه، گفت: در دریاچه ارومیه تنها یک موجود به نام آرتیمیا زیست می‌کند و تنها موجود زنده این دریاچه است و هیچ گونه ارزش اقتصادی مستقیم و قابل توجهی ندارد. البته دارای ارزش زیست محیطی بالایی است؛ در این شرایط به حدی در زمینه این دریاچه تبلیغ شد که حفظ آن در صدر برنامه‌های دولت قرار گرفت و این در حالی است که بسیاری از تالاب‌ها با این همه ارزش اقتصادی در حال از بین رفتن هستند و برای آنها ارزشی قائل نیستیم

دیدگاه خود را بیان کنید