جمعیت پرندگان مهاجر در آبگیرهای خراسان شمالی کاهش یافت

سه‌شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۷۵ بازدید


مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: به علت کاهش میزان بارش باران و برف در سال جاری، جمعیت پرندگان مهاجر به آبگیرها، رودخانه های شور و شیرین این استان کاهش چشمگیری یافته است
آبسالانˈ گفت: کاهش بارندگی ها در این استان باعث پایین آمدن سطح آب موجود در آبگیرها، رودخانه ها و پشت سدهای منطقه شده است.

وی افزود: امسال براساس سرشماری انجام شده از پرندگان مهاجر در استان 12 گونه پرنده آبزی و کنار آبزی زمستان گذران از جمله ˈاردک سرسبز، انواع حواصیل، خوتکا، کشیم، باکلان و ماهی خورکˈ به تعداد زیاد در آبگیرها مشاهده شده است.

به گفته وی شمارش پرندگان مهاجر اعم از آبزی و کنار آبزی در آبگیرهای خراسان شمالی با مشارکت کارشناسان اداره کل و مسوولان واحدهای شهرستانی با استفاده از دوربین های پیشرفته صورت گرفت.

کارشناس حیات وحش و آبزیان اداره کل محیط زیست خراسان شمالی نیز که در اجرای طرح سرشماری پرندگان مهاجر این استان شرکت داشته به خبرنگار ایرنا گفت: امسال نبود بارش باران و برف در منطقه باعث شد تا شمار پرندگان مهاجر در آبگیرهای استان به کمترین برسد.

ˈبهروز جعفریˈ افزود: در این سرشماری حدود هزار پرنده مهاجر در آبگیرهای استان شمارش شد در حالی که سال قبل سه برابر جمعیت امسال شمارش شده بود.

وی گفت: با بارش برف که از اوایل هفته جاری در استان شاهد هستیم و تداوم آن شمار پرندگان مهاجر در آبگیرهای استان افزایش خواهد یافت.

سدهای ˈشیرین درهˈ، ˈبارزوˈ،ˈبیدوازˈ، ˈچریˈ و بندهای خاکی ˈعبدل آباد، کفترک، گلول، علی زیرکˈ و رودخانه های اترک و کالشور جزو مهم ترین زیستگاه ها برای زمستان گذرانی و توقف بین راهی پرندگان مهاجر در استان خراسان شمالی هستند.

پرندگانی که از مناطق سردسیر سیبری به آبگیرهای خراسان شمالی مهاجرت می کنند بیشتر ˈاکراس، خوتکا، اردک بلوچی، اردک سرسبز، چنگر، حواصیل سفید، حواصیل خاکستری، کشیم، باکلان، ابیا، پاشلک، پرستوی دریایی، کاکایی، آبچلیک، شناگر گردن سرخ و گونه های اردک چشم سفید، سرحنایی و ماهی خوارˈ هستند.

امسال شماری از ˈاردک های سرسبزˈ و ˈخوتکاˈ به عنوان پیشقراولان پرندگان مهاجر از میانه های آذرماه در برخی از آبگیرهای خراسان شمالی از جمله رودخانه ˈکال شورˈ جاجرم برای زمستان گذرانی فرود آمده بودند.

هرساله مهاجرت پرندگان از مناطق سردسیر سیبری به آبگیرهای خراسان شمالی به صورت گروهی برای زمستان گذرانی صورت می گیرد که برخی گونه ها مدتی را به توقف بین راهی در آبگیرهای این استان سپری کرده و سپس به نواحی گرمتر جنوبی می کوچند.

استان خراسان شمالی در شمالشرق کشور واقع شده است
منبع : خبرگزاری ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید