پرداخت وام با سود 17 درصد به بخش شیلات

دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۹۹ بازدید

پرداخت وام با سود 17 درصد به بخش شیلات
گزارش عملکرد بانکی، رد عدم پرداخت تسهیلات با سود 17 درصد، یارانه سودی که دریافت نمی شود.
محمدطالبی با اشاره به آخرین ‌آمار عملکرد تسهیلات بانک کشاورزی از ابتدای امسال تا نیمه آبان ماه اظهار کرد: گردش تسهیلات ما در این مدت بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که حدود 9 هزار میلیارد تومان بود، افزایش یافته است. وی افزود: بالغ بر 90 درصد تسهیلات پرداختی بانک کشاورزی درحوزه کشاورزی شامل زراعت، باغبانی، دام، طیور، شیلات، جنگلداری، مکانیزاسیون کشاورزی و صنایع مربوط به‌ آن بوده و فقط حدود 10 درصد به سایر بخش های غیر کشاورزی اختصاص یافته است.
اقدامات بانک کشاورزی برای مکانیزاسیون بخش کشاورزی
طالبی مکانیزاسیون بخش کشاورزی به منظور افزایش بهره وری و راندمان را به عنوان یکی از برنامه‌ای اصلی بانک کشاورزی بیان کرد: بر این اساس طرح 750 میلیارد تومانی را در سال 1392 شروع کردیم که تا اواسط نیمه اول امسال ادامه داشت این در حالی است که طرح 850 میلیارد تومانی دیگری از مرداد ماه سال جاری شروع شده که در آخرین آمار حدود 189 میلیارد تومان آن را پرداخت کردیم.

وی با اشاره به اینکه عمده تسهیلات پرداختی در بانک کشاورزی به صورت خرد است، ادامه داد: بر این اساس اعتبارات را ساماندهی کردیم به طوری که وام زیر 20 میلیون جزو تسهیلات خرد است از سویی دیگر کل فرآیند اعتباردهی ما الکترونیکی شده است و امیدواریم در دو سال آینده تنها ارتباط بانک کشاورزی با کشاورزان از طریق کارت اعتباری انجام شود.

تسهیلات دهی به کشاورزی کم نشده است
طالبی در مورد علت کاهش تسهیلات دهی بانک‌ها به بانک کشاورزی بنا بر آمار بانک مرکزی گفت: علت این مساله به مشکل گزارش دهی در آمار برمی گردد به طوری که برای هر فعالیت اقتصادی کد آیسیک که کد بین المللی است تعریف شده که تقریبا با فرهنگ و تعاریف ما همخوانی نشده است و این یکی از مشکلات ما در رابطه با میزان تسهیلات دهی به کشاورزی است. وی معتقد است که اعداد و ارقام تسهیلات دهی به کشاورزی نسبت به سال گذشته رشد داشته و لازم است که بانک مرکزی اصلاحات لازم در گزارش دهی را انجام دهد تا هنگام ارائه آمار این ابهام را ایجاد نکند که پرداخت تسهیلات به بخش کشاورزی کاهش یافته است.

وی همچنین اشاره ای هم به دلیل کاهش گرایش بانک‌ها به ارائه تسهیلات در بخش کشاورزی داشت و افزود: در حال حاضر تعداد زیادی از بانک‌های ما خصوصی شده و در هنگام تسهیلات دهی ملاحظات خاصی که الزاما تکالیف دولت است را انجام نمی دهد در عین حال که سایر بانک‌های دولتی نیز به طور کامل تسهیلات اختصاصی کشاورزی نمی پردازند.

سود 17 درصد اجرا می شود
وی در رابطه با نرخ سود 17 درصدی تعیین شده برای پرداخت تسهیلات به بخش کشاورزی و گلایه ذینفعان از خودداری بانک کشاورزی برای اعمال چنین سودی گفت: از روزی که نرخ سود 17 درصد برای کشاورزی تصویب شد تا حدود یک هفته‌ای که در سیستم اعمال شد تاکنون تمامی بخش‌ها با سود 17 درصد تسهیلات گرفته‌اند. ضمن این که هیچ گونه نرخ سودی توسط هیچ فردی در شعبه‌های ما تعیین نمی‌شود و نرخ اعمال شده همان 17 درصد مورد تصویب است. وی یادآور شد: نرخ سود 17 درصد مبادله ای بوده و ما برای عمده تسهیلات خود از آن استفاده می کنیم اما در صنعت و بازرگانی نرخ سود بالاتر است.

یارانه سود دریافت نکردیم
طالبی در مورد این که آیا برای کاهش نرخ سود تسهیلات از 22 درصد به 17 درصد یارانه سود به بانک کشاورزی اختصاص یافته است؟ بیان کرد: با وجود این که ما گزارشی به دولت ومجلس در رابطه با ایجاد راهکارهایی برای حل این مشکل داده‌ایم اما تاکنون هیچ یارانه سودی دریافت نکرده و مابه التفاوتی به ما تعلق نگرفته است این درحالی است که با توجه به نرخ سود سپرده 22 درصد بانک با مشکل مواجه خواهد شد. چرا که هزینه نهایی تامین مالی بالا است.

مشکل وثیقه محدود به یک بانک نیست
وی درمورد مشکل وثیقه گذاری در بانک کشاورزی نیزعنوان کرد: این مساله محدود به یک بانک نیست و شامل کل نظام بانکی می شود در عین حال که اگر قرار باشد وثیقه ای وجود نداشته باشد آنگاه تضمینی برای برگشت تسهیلات دریافتی به بانک ها وجود ندارد. طالبی راه حل تسهیل مساله وثیقه ها را شکل گیری شرکت اعتبارسنجی عنوان کرد و گفت: در این حالت با سنجش اعتبار افراد متقاضی و بررسی پیشینه آنها و هنگامی که از سوی این شرکت به بانکها معرفی می شوند قدرت پاسخگویی واطمینان افزایش می یابد.

پیش بینی دریافت حدود 250 میلیارد از صندوق
مدیر عامل بانک کشاورزی در مورد نقش عاملیت این بانک در صندوق توسعه ملی نیز بیان کرد: با توجه به این که سالانه 10 درصد از کل ورودی صندوق توسعه ملی به صورت ریالی در اختیار بخش کشاورزی قرار می گیرد بخش عمده عاملیت آن در اختیار بانک کشاورزی است.

طالبی ادامه داد: با تشکیل صندوق توسعه ملی، در سال 1390 حدود 2500 میلیارد تومان از منابع صندوق را گرفتیم و 2100 میلیارد تومان به آن اضافه کرده و با نرخ هفت درصد به بخش کشاورزی اختصاص دادیم. وی یادآور شد: در سال 1391 نزدیک به 550 میلیارد تومان از صندوق توسعه برداشتیم و در سال 1392 هم حدود 250 میلیارد تومان دیگر از آن استفاده کردیم. این درحالی است که پیش بینی می‌کنیم در سال جاری حدود 250 میلیارد تومان از منابع صندوق در اختیار ما برای اختصاص به بخش‌های مربوطه قرار گیرد.

مطالبات معوقمان زیاد نیست
مدیر عامل بانک کشاورزی در رابطه با میزان معوقات بانکی بانک کشاورزی نیز از اعلام رقم دقیق آن خودداری کرد و یادآور شد: مطالبات معوق ما زیاد نیست به طوری که در بخش ریالی روند نزولی پیدا کرده و با توجه به اقداماتی که انجام داده ایم بازپرداخت‌ها در حال انجام است بر این اساس معوقات ریالی ما محدود بوده و بین 12 تا 13 درصد کل تسهیلات پرداختی بانک کشاورزی است.

وی همچنین عمده معوقات ارزی بانک کشاورزی را مربوط به حساب ذخیره ارزی دانست و بیان کرد: یکی از دلایل بیشتر شدن معوقات ارزی افزایش یکباره نرخ ارز در سال‌های گذشته است که رفتار بازپرداخت را تحت تاثیر خود قرار داد و دریافت کنندگان تسهیلات در بازپرداخت آن دچار مشکل شدند.

شرکت داری ما 200 میلیارد تومان است
طالبی همچنین اشاره‌ای هم به آمار شرکت داری بانک کشاورزی کرد و گفت: با توجه به این که سرمایه پایه بانک کشاورزی حدود 1800 میلیارد تومان است نزدیک به 10 درصد این مبلغ در شرکت‌های ما سرمایه‌گذاری شده این در حالی است که بنا بر قوانین بانک مرکزی ما می توانیم 40 درصد سرمایه خود را به بنگاه داری اختصاص دهیم.

مدیر عامل بانک کشاورزی با بیان این‌که آمار شرکت‌های خود را به بانک مرکزی اعلام کرد‌ه‌ایم و به رقمی بیش از 200 میلیارد تومان می رسد افزود: ما شرکت بورسی نداریم و اغلب در حوزه کشاورزی هستند که برخی از آن ها را قبلا به مزایده گذاشتیم و اقدامات لازم برای مزایده گذاری بقیه را انجام داده ایم در عین حال که اغلب شرکت های ما کشت و صنعتی بوده و بسیار بزرگ هستند که این عامل فروش آن ها را با مشکل مواجه می کند چرا که مشتری خاصی برای آن ها وجود ندارد.
منبع: خبرگزاری ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید