همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
توری که دلالان برای ماهی لرستان پهن کردند
با وجود اینکه استان لرستان در زمینه تولید انواع ماهیان سردآبی و گرم آبی از استان های مطرح کشور محسوب می شود اما سهم سفره های مردم این استان از این ماده غذایی ارزشمند چندان مطلوب نیست
سرانه مصرف ماهی در این استان به ازای هر نفر حدود چهار کیلوگرم بوده و این درحالی است که این سرانه در کشور به ازای هر نفر 9 کیلوگرم است.
می توان گفت که مردم لرستان متاسفانه ماهی را از سبد غذایی خود حذف کرده اند و این در شرایطی است که استان زرخیز لرستان در حال حاضر به دلیل منابع آبی غنی یکی از غرفه های مهم تکثیر و پرورش ماهی است .
سال گذشته 20 هزار تن ماهی در لرستان تولید و پرورش شده است که از این مقدار حدود 17 هزار تن ماهی سرد آبی و سه هزار تن ماهی گرم آبی بوده است .
همچنین سال گذشته، 120 میلیون قطعه ماهی در این استان تکثیر شده که در این زمینه مقام اول کشوری را داشته و عمده تولید ماهی در لرستان مازاد است و به بازارهای قم ،تهران ،مشهد و استانهای دیگر بارگیری می شود .
در حال حاضر سه مرکز تولید و پرورش ماهی در شهرستان های کوهدشت ،خرم آباد و بروجرد با ظرفیت تخلیه شکم و بسته بندی فعال است.
بنا بر آمار ارایه شده در سالجاری تاکنون 64 تن ماهی از کوهدشت به عراق صادر شده است ودر حال حاضر نیز 486 مرکز پرورش و 17مرکز تکثیر ماهی در لرستان دارای پروانه بهره برداری هستند.
با و جود این توانمندی ها در حوزه شیلات، سفره مردم لرستان چندان با ماهی آشنا نبوده و مردم این استان مصرف گوشت مرغ و گوشت قرمز را به مراتب به ماهی ترجیح می دهند.
با توجه به نیمه خالی بودن سبد غذایی مردم لرستان از ماهی ، مسوولان باید برنامه ریزی کرده و راهکارهای اقتصادی و فرهنگی را برای این مهم اجرایی کنند اما به نظر می رسد به تازگی برخی دلالان و ویژه خواران به بازار ماهی لرستان راه یافته اند.
مدیرکل تعزیرت حکومتی لرستان درجلسه ستاد تنظیم بازار استان در این باره گفت: برخی به عنوان دلال وارد چرخه عرضه ماهی لرستان شده اند و در این رابطه فعالیت ضابطه مندی ندارند.
بهرام براری افزود:حضور این افراد آثار مخربی در بازار ماهی استان داشته چراکه به صورت محسوس موجب افزایش قیمت ماهی در بازار شده است.
وی ادامه داد: این واسطه ها با استخرهای پرورش ماهی قرار داد بسته اند و میان تولید کننده و فروشندگان بازار واسطه شده اند که می توان گفت با این شرایط یه نوعی ویژه خواری در بازار ماهی لرستان آغاز شده است.
وی با هشدار در خصوص آغاز برخی انحصار طلبی ها در بازار ماهی لرستان افزود: دلالان ماهی را با قیمت 60 هزار ریال از استخرها خریداری کرده و با قیمت 100 هزار ریال وارد بازار می کنند و فروشندگان نیز این ماده را با قیمت 110 تا 120 هزار ریال به مشتریان عرضه می کنند.
به هر حال با توجه به اینکه مردم استان در شرایط عادی رغبت آنچنانی به مصرف ماهی ندارند با شرایط کنونی و افزایش قیمتها، خداحافظی مردم با این ماده غنی از ارزش غذایی دور از انتظار نیست و مسوولان باید با توجه ویژه به این مورد و جلوگیری از سو استفاده اقتصادی برخی افراد اقدام نمایند
منبع : شبکه ایران