ساماندهی مراکز عرضه ماهی قرمز در خراسان شمالی

جمعه ۹ اسفند ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۸۰ بازدید

ساماندهی مراکز عرضه ماهی قرمز در خراسان شمالی
مدیر بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: با توجه به احتمال شیوع بیماری سل ماهی و انتقال بیماری به انسان و پیشگیری از بروز بیماری ساماندهی بهداشتی مراکز عرضه ماهی قرمز در خراسان شمالی انجام می شود
فرزین حسینی اظهار کرد: مراکز تکثیر و عرضه ماهی قرمز از اولویت های اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی در روزهای پایانی سال است.
حسینی افزود: هر ساله با شروع ایام نوروز عرضه و فروش ماهیان زینتی از جمله ماهی قرمز افزایش می یابد که در صورت رعایت نکردن شرایط بهداشتی در زمان عرضه، می تواند موجب گسترش مخاطرات انسانی و زیست محیطی همچنین افزایش تلفات ماهی شود.
مدیر بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه به اعتقاد برخی از کارشناسان ماهیان قرمز آلوده می توانند حامل بیماریهای پوستی، عفونت های گوارشی و سل پوستی باشند، افزود: لاک پشت و مار آبی از جمله حیواناتی هستند که می توانند در انتقال این بیماری ها به انسان نقش داشته باشند.
وی اظهارکرد: از سوی دیگر تاکنون گزارش مستندی از سوی مراجع ذی صلاح درباره انتقال عوامل باکتریایی ماهی قرمز به انسان و ایجاد عفونته ای پوستی ارایه نشده و در مورد وجود بیماری های مشترک بین انسان و ماهی قرمز هنوز به طور قطع نمی توان اظهار نظر کرد.
حسینی با بیان اینکه رعایت اصول بهداشتی می تواند احتمال شیوع بیماری سل ماهی را کاهش دهد، گفت: شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون پس از هر بار دست زدن به آب یا ماهی، جلوگیری از دسترسی کودکان به ماهی، استفاده از دستکش هنگام دستکاری و جابه جایی و تخلیه آب تعویضی ماهی در چاه فاضلاب می تواند در کنترل و پیشگیری از ابتلا تعیین کننده باش
منبع : خبرگزاری تسنیم

دیدگاه خود را بیان کنید