تولید بیش از ۵۴ میلیون قطعه ماهیان زینتی در اصفهان

سه‌شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۱۰۲ بازدید

تولید بیش از ۵۴ میلیون قطعه ماهیان زینتی در اصفهان
مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: اصفهان با تولید بیش از ۵۴ میلیون قطعه ماهی زینتی در سال ۹۲ رتبه نخست کشوری را به خود اختصاص داده است
محمدرضا عباسی پیرامون تولید ماهیان زینتی در استان اصفهان اظهار کرد: در ایران یکی از استان‌های مهم در تولید و پرورش گونه‌های مختلف ماهیان زینتی کشور، استان اصفهان است که با تولید بیش از 54 میلیون قطعه در سال 92 رکوردار است.
وی افزود: از این مقدار در حدود 15 تا 20 میلیون قطعه شامل ماهی‌های قرمز و گلدفیش بوده که در اسفند هر سال به بسیاری از استان‌های کشور و هم‌چنین در سطح استان اصفهان ارسال می‌شود و حتی ایرانی‌ها و فارسی‌زبانان ، کشورهای همسایه نیز از این ماهی‌های قرمز بهره‌مند می‌شوند.
مدیر امور آبزیان جهاد کشاورزی اصفهان با بیان این‌که عمده این ماهی به تهران عرضه شده و از آن جا به تمام نقاط کشورعرضه می‌شود، تصریح کرد: اگر چه تولید این گونه از آبزیان در استان‌های شمالی نیز رونق گرفته است، اما ماهی استان اصفهان دارای تنوع زیبائی و قدمت زیادی است.
وی بیان کرد: با شنیدن صدای بهار، جنب و جوش در شهر و در طبیعت اطراف ما به چشم می‌خورد و در میان همه چیزهای رنگارنگ اطراف ما یک چیزی بیشتر جلب توجه می‌کند و یک موجود آرام با رنگ جذاب و با نگاهی معنی‌دار نوید رسیدن سال نو را به ما می‌دهد و آن ماهی‌های قرمز است که خیلی از همشهری‌های ما از اوایل اسفند اقدام به عرضه آن در گوشه و کنار کوچه و خیابان‌ها می‌کنند.
عباسی در مورد شرایط نگهداری ماهی‌ قرمز خاطرنشان کرد: این ماهی‌ها می‌توانند در دمای تا 4 درجه سانتی گراد و گرمای کمی بیش از 30 درجه سانتیگراد را تحمل کنند و تکثیر و پرورش آن‌ها ساده است و اگر شرایط نگهداری این ماهی تامین شود، عمری به مدت 20 سال را داشته باشد.
وی افزود: ماهی‌های قرمز از نظر رژیم غذائی همه چیز خوار هستند اما به‌طور حتم شرایط همه چیز خواری در هر محیطی نمی‌تواند مصداق داشته باشد، به طور مثال در یک تنگ کوچک نمی‌توان به مقدار زیاد و از هر نوع غذا و در هر موقع زمانی اقدام کرد .
مدیر امور آبزیان جهاد کشاورزی اصفهان با بیان توصیه‌هائی در مورد نگه‌داری ماهی قرمز خاطرنشان کرد: تنگ‌های کوچک در واقع جای مناسبی برای نگهداری ماهی قرمز نیست و این ماهی احساس خوبی در این محیط ندارد، حتی الامکان ماهی بسیار کوچک در یک تنگ کوچک قرار گیرد و کیفیت آب آن از نظر شفافیت مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: مقدار غذای روزانه بسیار کم اما در دفعات 2 یا 3 بار در روز تعویض آب متناسب با حجم آب انجام می‌گیرد .
عباسی با اشاره به مقاومت ماهی‌ قرمز بیان کرد: از خصوصیات مهم و بارز آن به مقاومت بالای آن بر می‌شود که در دماهای مختلف قادر به رشد و ادامه حیات است و از 4 تا 30 درجه نسبت به بسیاری از گونه‌های دیگر بسیار قابل تامل است.
وی اظهار کرد: در زمان خرید ماهی باید توجه به سطح پوست و فلس‌های آن داشته باشیم که زخمی یا کنده شدن فلس را نداشته باشد، شعاع باله‌ها به‌طور کامل باز باشند و افتادگی و سائیدگی نداشته و تحرک آن طبیعی و حالت سکون در کف یا سطح مخزن نداشته باشد.
مدیر امور آبزیان جهاد کشاورزی اصفهان تصریح کرد: استفاده ازآب کلر‌دار بسیار خطرناک است، فرورفتگی شکم و کم تحرکی نشانه تغذیه نامناسب آن است و در زمانی که ماهی در سطح آب شنا می‌کند و حباب در سطح آب ایجاد می‌کند، باید سریع نسبت به تعویض آن اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: به هر ترتیب این ماهی در شروع سال نو میهمان همه ایرانی‌ها در تمام پهنه کره خاکی است و حتی کشورهای دیگری که از گذشته با فرهنگ ایران نزدیکی داشته‌اند، دیده می‌شود
منبع : خبرگزاری تسنیم

دیدگاه خود را بیان کنید