همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
احتمال انتقال سل جلدی از ماهی قرمز
تماس مستقیم بین ماهیهای قرمز و انسان ممکن است باعث انتقال بیماریهای باکتریایی به انسان شود که از جمله مهمترین آنها بیماری سل جلدی است که به منظور پیشگیری از انتقال این بیماری باید از تماس مستقیم با ماهی یا آب ماهی جلوگیری شود و در صورت تماس، موضع مورد تماس به طور حتم با آب فراوان شستشو، یا از دستکش استفاده شود.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور و آبزیان قزوین گفت: در صورت تماس مستقیم بین ماهی قرمز و انسان، احتمال انتقال بیماری سل جلدی به انسان وجود دارد.
مجید رضا شکری اظهار کرد: تماس مستقیم بین ماهیهای قرمز و انسان ممکن است باعث انتقال بیماریهای باکتریایی به انسان شود که از جمله مهمترین آنها بیماری سل جلدی است که به منظور پیشگیری از انتقال این بیماری باید از تماس مستقیم با ماهی یا آب ماهی جلوگیری شود و در صورت تماس، موضع مورد تماس به طور حتم با آب فراوان شستشو، یا از دستکش استفاده شود.
وی افزود: با توجه به اینکه ممکن است بسیاری از افراد، شرایط نگهداری این آبزیان را نداشته باشند و همچنین بهدلیل احتمال انتقال بیماریهای مختلف از ماهی قرمز به انسان، خرید و نگهداری این ماهیها بهویژه برای کودکان توصیه نمیشود.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور و آبزیان قزوین تصریح کرد: با همکاری شهرداری قزوین مراکز مجازی جهت خریداری ماهی قرمز در سطح شهر در نظر گرفته شده است که افراد در صورت تمایل به خریداری این ماهیها در ایام عید، به این مراکز مراجعه کنند.
شکری افزود: جهت پیشگیری از انتقال بیماریهای باکتریایی به افرادی که مبادرت به خریداری این ماهیها میکنند، ماده ضدعفونی کننده قوی با عنوان هالامید همراه با بروشورهای نحوه استفاده از آن در مراکز مجاز توزیع ماهی قرمز، عرضه میشود که باید از این ماده ضدعفونی کننده به میزان مجاز استفاده شود.
وی درباره شرایط و نحوه نگهداری از این ماهیها گفت: ماهی قرمز جز ماهیهای گرمابی است و به اکسیژن زیادی نیاز دارد، بهطوریکه به ازای هر قطعه ماهی قرمز باید یک لیتر آب در ظرف ماهی وجود داشته باشد و بهمنظور تأمین اکسیژن مورد نیاز ماهی برای نگهداری آنها باید از ظروفی استفاده شود که سطح تماس هوا با آب ماهی را افزایش دهد.
شکری با بیان این مطلب که این ماهیها به تغییرات دما حساس هستند گفت: نگهداری این ماهیها در یخچال توصیه نمیشود، زیرا شوک حرارتی ایجاد شده سبب بروز مشکلات فراوانی برای ماهی میشود و دمای محیط نگهداری ماهی نباید از 25 درجه سانتیگراد بیشتر شود.
وی بیان کرد: برای تغذیه این آبزیان میتوان از مواد کربوهیدرات استفاده کرد و باید از دادن غذای زیاد به این ماهیها اجتناب شود، زیرا غذای زیاد باعث رشد میکروارگانیسمهایی در آب میشود که ممکن است برای ماهی مشکل اکسیژن رسانی ایجاد کند
منبع : خبرگزاری تسنیم