همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
مردم از دستفروشان ماهی قرمز نخرند
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی گیلان گفت: مردم از خرید ماهی قرمز توسط دستفروشان و دورهگردها خودداری کنند زیرا از نظر بهداشتی مشکلآفرین است
صفورا منصف در رشت نسبت به خرید ماهیان قرمز در آستانه عید نوروز هشدار داد.
وی اظهار کرد: ماهیان قرمز عمدتاً به دلیل نگهدارى در ظروف نامناسب، تغذیه نادرست و عدم توجه به عوامل آب تلف میشوند.
وی علایم ماهی بیمار را تشریح کرد و گفت: فرورفتگی شکم، بیاشتهایی، ساییدگی بالهها، رشد کم همراه با بیحالی شنای غیر طبیعی به طوری که ماهی در مسیری کوتاه شنا میکند و سپس متوقف میشود از جمله مشخصات ماهی قرمز بیمار است.
به گفته این مسئول، ماهی بیمار به سطح آب آمده و هوا را میبلعد و پدید آمدن نقاط سفید و خاکستری در سر، سستی و بیحالی، تنفس سریع و خونریزیهای نقطهای زیرپوستی از دیگر علایم بیماری این ماهی است.
وی تصریح کرد: کسانی که مشکلات پوستی و یا جراحاتی در سطح پوست دارند، از تماس مستقیم با ماهی و یا آب ماهی بپرهیزند، زیرا این امر ممکن است موجب انتقال بیماری از ماهی به فرد شود.
منصف، ادامه داد: حتی افراد عادی نیز هنگام تعویض آب ماهی مراقب باشند و از دستکش استفاده کنند.
به گفته وی ماهی قرمز که نام علمی آن «کاراسیوس اوراتوس» است، از خانواده کپور ماهیان محسوب میشود.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی گیلان با بیان اینکه استفاده از آب شهری برای ماهی قرمز مشکل خاصی ایجاد نمیکند، افزود: تنها هنگام خارج شدن کلر، قبل از تعویض کردن آب ظرف حاوی ماهی، بهتر است آب بهمدت حداقل 24 ساعت در ظرف مجزا بماند.
وی اضافه کرد: با این عمل کلر موجود در آب از بین رفته و آب دمای محیط را پیدا میکند و بهتر است هر هفته یک یا دو نوبت و تنها نیمی از آب ظرف ماهی تعویض شود.
منصف با تاکید بر اینکه مردم ماهی را از مراکز مجاز که دارای مجوز فروش موقت ماهی زینتی است، تهیه کنند، یادآور شد: مردم از دستفروشان و دورهگردها ماهی نخرند، زیرا از نظر بهداشتی مشکلآفرین هستند.
وی گفت: به خاطر نگهداری ماهی در شرایط بد اینگونه ماهیها دارای عمر کوتاهی هستند.
این مسئول ظروف دهان گشاد را برای نگهداری ماهی بهتر دانست و متذکر شد: فضای مورد نیاز برای هر ماهی دو برابر حجم آب است.
وی از مردم خواست تا پس از سیزده نوروز از رهاسازی ماهیها در رودخانههای دائمی و دریا خودداری کنند و آنها را در محیطی بسته مانند آکواریوم رهاسازی کنند
منبع : خبرگزاری فارس