تکنولوژی استفاده از گاز ازن به جای دیگر ضد عفونی کننده های پرخطر در ایران بومی شد

دوشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۱۱۰ بازدید

تکنولوژی استفاده از گاز ازن به جای دیگر ضد عفونی کننده های پرخطر در ایران بومی شد
تکنولوژی استفاده از گاز ازن به جای دیگر ضد عفونی کننده های پرخطر در ایران بومی شد و برای نخستین بار در کشور یک شرکت محقق ایرانی تکنولوژی انحصاری غرب را آماده تولید انبوه کرده است
تکنولوژی استفاده از گاز ازن که توسط یک محقق ایرانی تولید شده است جایگزین مناسبی بجای مواد ضدعفونی کننده سرطان زا و وارداتی که بیش از 30 سال است در کشورهای غربی منسوخ گردیده و استفاده از آن را سازمان بهداشت جهانی از سال 2015 ممنوع اعلام کرده و بیش از یک قرن است که در انحصار چند کشور غربی بوده است.
علی بهشتی مدیر عامل شرکت تنها تولید کننده داخلی این دستگاهها در خاورمیانه با اشاره به اهمیت تولید این محصول در ایران گفت:ماده ضدعفونی کننده گازازن نخستین بار در سال 1783 توسط وان مورن کشف شد در سال 1858 زیمنس اولین دستگاه تولید ازن به روش تخلیه الکتریکی را به بازار عرضه نمود و برای تصفیه خانه ای در کشور هلند که از آب رودخانه راین تغذیه می نمودمورد استفاده قرار گرفت و برای گند زدایی کنترل بو مزه رشد جلبک قارچ عوامل بیماری زا به کار گرفته شد و از آن پس بجای ضدعفونی کننده های پرخطر وسرطان زا مانند کلر فرمالین پرمنگنات فرمالدئید متیل بروماید و...مورد استفاده قرار گرفت.
این محقق جوان کشور افزود: باتوجه به نو بودن این تکنولوژی در داخل کشور استفاده از آن ملزم به اخذ تائیدیه از مراکز مهم و مرتبط با دستگاه ازن ژنراتور بوده که با همکاری معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری در چندین بخش مختلف بکار گیری و پس از گذشت 2 سال از کارکرد دستگاه ها مورد ارزیابی کیفی قرار گرفته و نتیجه آن تایید مطلوب کارکرد دستگاهها از مرکز تحقیقات و سرم سازی رازی، داروسازی باریج اسانس، انجمن صنایع لبنی و تخمیری کشور و بیش از 100 شرکت معتبر در زمینه دام و طیور، صنایع غذایی لبنی و بسته بندی، آبزیان، آب و فاضلاب، اسخرهای شنا، کارخانجات مقوا سازی و... بوده است.
وی که از سال1387 تحقیقات خود را در این زمینه شروع و در سال 1391 بعنوان دارنده واحدتولیدی برتر صنعت معدن تجارت ایران انتخاب و بعنوان مدیر نمونه جوان کشور مورد تقدیر قرار گرفت، تصریح کرد: شرکت ازن سازان پاسارگاد تنها تولیدکننده دستگاههای ازن ژنراتور در ایران نسبت به ارائه این تکنولوژی اقدام و پس اخذ تایید کیفیت و نتیجه مثبت آن در راستای اقتصاد مقاومتی گام بر داشته و ضمن بی اثر کردن تحریمها نسبت به صادرات دستگاه به کشورهای همسایه نیز پیش قدم بوده است.
بهشتی گفت: ازن ژنراتور دستگاهی است که بدون نیاز به ماده اولیه ( ماده اولیه اکسیژن موجود در هوا )و عدم باقیمانده شیمیایی به عنوان قوی ترین اکسید کننده و ضد عفونی کننده درجهان شناخته شده است و استفاده از آن یکی از مهمترین دغدغه های کشور به شمار می رفته است.
وی تاکید کرد ازن به جای تمامی محلولهای شیمیایی اعم از کلر، آب اکسیژنه، پرسیدین، هالامید و... استفاده می گردد که علاوه بر از بین بردن کلیه میکرو ارگانیسمها موجب صرفه جویی در زمان و انرژی میشود و چون مکانیسم عمل ازن برروی دیواره باکتری است، سرعت عمل آن حدود 3 هزار بار سریعتر از کلر در آب است.
بهشتی ادامه داد: تکنولوژی جدید تولید ازن که منجر به ضریب تبدیل بالای اکسیژن به گاز ازن گردیده است با استفاده از روش کرونا دیسشارژینگ بوده که در این روش که الهام گرفته از رعد و برق درآسمان می باشد، با استفاده از رعد و برق مصنوعی و بدون صدا ازن تولید می گردد. ولتاژ برق با استفاده از ترانسفورماتور هایولتاژ افزایش یافته و در الکترود دستگاه هزاران بار در ثانیه رعد و برق های کوچک اتفاق میافتد که این عمل باعث تبدیل اکسیژن به ازن می گردد.
وی همچنین بر ارزآوری و عملکرد این شرکت دانش بنیان بر پایه اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه فعالیت این شرکت تحقیقاتی مورد تایید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بوده و نتایج این فعالیت در کشور نیز مورد ارزیابی قرار گرفته زمان آن فرارسیده با همت مسئولین و معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان و وزارت صنعت معدن تجارت در راستای حذف مواد ضدعفونی کننده وارداتی پرخطرو قبل از ورود افراد سودجو برای راه اندازی خط تولید انبوه دستگاههای ازن ژنراتور در کشور برای سلامت جامعه تمهیدات لازم اندیشیده شود.
این مبتکر جوان در پایان افزود: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری بر مبنای اقتصاد مقاومتی، در سالهای گذشته گام برداشته و در حال حاضر نیازمند کمک تمامی مسئولین در این زمینه هستیم
منبع : خبرگزاری مهر

دیدگاه خود را بیان کنید