از شیلات در لرستان استفاده نشده است /گ

یک‌شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۸۰ بازدید

از شیلات در لرستان استفاده نشده است
مسئول شیلات بروجرد گفت: توسعه و ترویج شیلات در لرستان بیش از هر چیز وابسته به تبلیغ، معرفی و شناساندن آن در جامعه است.
مهندس غلامحسین اکبری اظهار کرد: قرار گرفتن موضوع اقتصاد برای چندمین سال متوالی در نامگذاری‎های سال توسط مقام معظم رهبری، نشان از اهمیت این واژه و نقش محوری و کاربردی آن در آینده کشور دارد.
وی اضافه کرد: در واقع حوزه اقتصاد آن قدر وسیع بوده که جای پای خود را در تمام زوایای زندگی انسان امروز باز کرده و به نوعی اکثر قریب به اتفاق فعالیت‎هایی که در جوامع شکل می‎گیرد با هدف کسب منافع اقتصادی است.
اکبری ادامه داد: اقتصاد را می‎توان ستون خیمه و پایه و رکن اساسی استقلال کشورها دانست و به همین دلیل هر جامعه‎ای که از رشد اقتصادی پویاتری برخوردار باشد، در جهان متمدن، قدرت نفوذ و سیطره بیشتری نیز خواهد داشت.
این محقق بخش کشاورزی افزود: کشور ما خوشبختانه به لحاظ وجود منابع طبیعی در زمره مناطق غنی جهان به شمار می‎آید و بستر لازم برای رونق اقتصادی در عرصه‎های گوناگون آن به خوبی فراهم است.
وی خاطرنشان کرد: برنامه‎ریزی صحیح و اصولی به منظور استفاده از این منابع خدادادی و مدیریت جهادی بر نحوه حفظ آنها، تنها اقداماتی است که دست‌اندرکاران و البته خود مردم باید انجام دهند تا شاهد جهش‎های بزرگ در اقتصاد ایران باشیم.
اکبری یادآور شد: از جمله مناطق برخوردار از امکانات طبیعی کشور، استان لرستان است که به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و آب و هوای معتدل و چهار فصل آن، قابلیت سرمایه‎گذاری در محورهای گوناگون، برای نیل به وضعیت اقتصادی مناسب را داراست.
این پژوهشگر بخش کشاورزی تصریح کرد: باران‎های مناسب و متناوب، زمین‎ها، کوه‎های پست و بلند، رودخانه‎ها و تالاب‎هایی مثل پلدختر و سراب‎های پر آب و دائمی، تنها بخشی از ظرفیت‎های بالقوه در این استان است که با اندکی بینش درست، می‎توان چون گنجی ماندگار حفظ و البته از آنها بهره گرفت.
وی گفت: یکی از عرصه‎هایی که قابلیت فراوانی برای رونق اقتصادی در آن نهفته است، شیلات نام دارد که متأسفانه تاکنون به خوبی از این فرصت بزرگ در لرستان استفاده نشده است.
مسئول شیلات بروجرد اضافه کرد: وجود ارزش افزوده بالا و اشتغالزایی مداوم از جمله مؤلفه‎هایی است که شیلات را به عنوان یکی از اساسی‎ترین موضوعات اقتصادی در برخی کشورها مطرح کرده و حتی در پاره‎ای از این ممالک، اتکای اقتصاد بیش از هر چیز بر روی این ظرفیت قرار گرفته است.
اکبری اظهار کرد: در گذشته‎های دورتر تصور می‎شد تنها با استفاده از دریاها و دریاچه‎های طبیعی در اطراف شهرها و روستاها می‎توان به این صنعت بزرگ پرداخت اما گذشت زمان و تجربه کشورهای پیشرو در این زمینه، نشان داد با ایجاد واحدهای صنعتی تولید شیلات، می‎توان از حداقل آب به منظور پرورش آبزیان که مهم‎ترین مؤلفه در شیلات به شمار می‎روند، حداکثر استفاده را برد.
این کارشناس آبزیان اظهار کرد: سدسازی‎های چند سال گذشته در استان نیز به سود این صنعت تمام شد و استفاده از پایاب سدها برای تولید ماهیان و آبزیان امری بوده که در این مدت تلاش‎ها بر توجه به آن متمرکز شده است.
وی افزود: با توجه به نیاز همیشگی مردم به محصولات دریایی و فواید بسیاری که استفاده از ماهی و آبزیان به همراه دارد، توجه به صنعت شیلات به طور قطع در درازمدت نیز سود مناسبی را البته در صورت تمهیدسازی و کارهای لازم فراهم می‎آورد.
مسئول شیلات بروجرد تصریح کرد: خوشبختانه پرداخت تسهیلات به کسانی که قصد ایجاد واحدهای تولید ماهی را دارند در صورت ارائه طرح‎های مطالعه شده و کارشناسی از اقدامات مطلوبی است که طی سال‎های اخیر نمونه‎های آن را در استان شاهد بوده‎ایم.
اکبری خاطرنشان کرد: همچنین تولید ماهی‎های زینتی نیز دیگر جنبه‎ای است که می‎تواند به منظور تشویق و ترغیب سرمایه‎گذار به این صنعت مورد توجه قرار بگیرد و با تدوین بسته‎های مناسب تسهیلاتی برای کسانی که قصد صادرات این‎گونه محصولات را به بازارهای دیگر دارند به حضور هر چه فعال‎تر در صنعت شیلات دلگرم کرد.
وی یادآور شد: رونق واحدهای مرتبط با شیلات و تولید آبزیان مزیتی دیگر نیز به همراه دارد، به دلیل دوری لرستان از استان‎های شمالی و جنوبی کشور که تولیدکنندگان اصلی محصولات دریایی هستند، این کالاها و فرآورده‎های جانبی آنها، گاه با قیمت‎هایی بالاتر به دست مصرف‎کنندگان در این استان می‎رسد.
مسئول شیلات بروجرد اظهار کرد: افزایش تولید در واحدهای صنعتی شیلات استان، علاوه بر رفع محدودیت‎های تهیه ماهی در لرستان، زمینه را برای به تعادل کشاندن نرخ این محصولات نیز فراهم می‎کند.
اکبری افزود: پرداختن به صنایعی چون شیلات که هنوز از جمله ظرفیت‎های بکر و دست نخورده در استان تلقی می‎شوند، قابلیت ایجاد شغل و کاستن از بار سنگین بیکاری در لرستان را به همراه خواهد داشت.
این کارشناس آبزیان تصریح کرد: شکی نیست، توسعه و ترویج این صنعت در لرستان بیش از هر چیز وابسته به تبلیغ و معرفی و شناساندن آن در جامعه است و این موضوع رسالت دستگاه‎های مسئول در این استان خواهد بود

منبع : خبرگزاری ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید