مصرف نمک دریا موجب کاهش ضریب هوشی می‌شود

شنبه ۳ خرداد ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۷۲ بازدید

مصرف نمک دریا موجب کاهش ضریب هوشی می‌شود
یک کارشناس تغذیه و رژیم درمانی گفت: مصرف نمک دریا موجب بروز اختلالات کلیوی، کبدی، گوارشی، کم شنوایی و کاهش ضریب هوشی می‌شود.
فاطمه هاوشکی به مناسبت هفته جهانی تیروئید (4 تا 10 خرداد ماه) اظهار کرد: حتی اگر نمک دریا تصفیه شود باز هم قابل استفاده نیست چون فاقد ید است.
وی با بیان اینکه راه کم کردن فشارخون، تغییر نوع نمک نیست، افزود: همه نمک‌ها سدیم دارند و باعث افزایش فشار خون می‌شوند.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی مرکز بهداشت شهرستان شهر بابک اظهار کرد: متاسفانه اخیرا تبلیغاتی برای مصرف نمک با عنوان نمک دریا به طور غیرمستقیم انجام می شود که می تواند مجددا موجب بازگشت عوارض ناشی از کمبود ید شود.

این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی مرکز بهداشت شهرستان شهر بابک گفت: نمک در طبیعت به دو صورت محلول در آب و جامد (معادن نمک) موجود است و هنگام استخراج نمک از آب‌های شور و معادن، ناخالصی‌هایی وارد آن می شود که برای سلامتی انسان بسیار مضر است.

وی ادامه داد: از جمله مهمترین ناخالصی‌های همراه با نمک می‌توان به شن، ماسه، خاک، مواد آلاینده‌ای که برای استخراج نمک استفاده می شود و مواد محلول همچون سولفات کلسیم و منیزیم و بالاخره فلزات سنگین همچون سرب، جیوه، ارسنیک و کادمیوم و...اشاره کرد.

هاوشکی گفت: آرسنیک شبه فلز سمی، معروفی است که مصرف آن سرطان‌زا است و مصرف این ناخالصی‌ها که همراه با نمک است می تواند به بروز عوارض نامطلوب در دستگاه گوارش، کلیه، کبد و ریه منجر شده و حتی در موارد حاد باعث ممانعت در جذب آهن و مسمومیت شود.

وی ادامه داد: مبلغان معتقدند نمک دریا کلسیم و منیزیم بالایی دارد و فشار خون را کم می کند اما آزمایش‌ها نشان می‌دهد میزان کلسیم و منیزیم نمک دریا بسیار اندک است که در مقابل منابع غذایی کلسیم و منیزیم دار قابل بحث نیست.

این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: همه نمک‌ها سدیم دارند و فشار خون را بالا می برند؛ نمک دریا فقط کریستال‌هایش درشت‌تر است اما از لحاظ تغذیه‌ای تفاوتی با نمک معمولی ندارد.

وی با تاکید بر اینکه تنها راه تغییر سبک زندگی است، گفت: شناختن منابع سدیم دار و پرهیز از آنها مثل سوسیس، کالباس، همبرگر، انواع کنسروها، چیپس، پفک و خیارشور که متاسفانه جزء تفنن‌ها و علائق هر روزه ما شده است.

هاوشکی خاطرنشان کرد: همچنین باید مصرف نمک را به میزان 3 تا 5 گرم در طول روز یعنی حدود یک قاشق چای خوری کاهش داد.
منبع : سلامت نیوز

دیدگاه خود را بیان کنید