همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
سهشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۳
۰ نظر
۹۲ بازدید
یک کارشناس آبزیان گفت: تغذیه غیراصولی در برخی مزارع پرورش ماهی کیفیت خوراکی گوشت آن را پایین میآورد. | |
غلامحسین اکبری بیان کرد: یکی از مهمترین ویژگیهای گوشت ماهی، ترکیب اسیدهای آمینه موجود(واحدهای سازنده پروتئین) در آن است. این ترکیب در گوشت ماهی بسیار شبیه به گوشت قرمز (گاو و گوسفند) است و بین اسیدهای آمینه ماهیان پرورشی، آب شور و شیرین نیز اختلاف قابل ملاحظهای وجود ندارد. | |
وی اضافه کرد: البته هر چقدر نسبت عضلات ماهی(گوشت) به کل بدنش بیشتر باشد، یعنی سر و محتویات شکم نسبت به عضله کمتر و کوچکتر باشند، ماهی از نظر اقتصادی ارزشمندتر است. مهمترین علت اختلاف در ترکیب بدن ماهیان، نوع تغذیه و غذای دریافتی آنهاست. مهندس اکبری ادامه داد: در میان انواع ماهیها، ماهی قزل آلا از مشهورترین و محبوبترین ماهیان آب شیرین و از نوع ماهیهای سرد آبی است. در سال ۱۸۸۰ ماهی قزل آلای رنگین کمان که بومی سواحل اقیانوس آرام در آمریکای شمالی است، به اروپا و به تدریج به تمام نقاط مستعد دنیا معرفی شد. این کارشناس آبزیان اظهارکرد: امروزه ماهی قزل آلای رنگین کمان، ماهی شماره یک بیشتر کارگاههای تکثیر و پرورش ماهیان سرد آبی در بیشتر نقاط جهان است. استان ما لرستان، از مکانهای مهم پرورش این ماهی هستند. اکبری تصریح کرد: نوع دیگری از ماهی قزل آلا نیز که به «خال قرمز» یا «نهری» معروف است، در قسمتهای فرادست رودخانهها و دریاچههای مرتفع زندگی میکند و از لحاظ شکل و رنگ بسیار متنوع است. ماهی قزل آلا با سایر ماهیها تفاوت چندانی ندارد و تنها ویژگی آن، صرف یک عدد از آن در یک وعده برای هر نفر است. مسئول شیلات بروجرد یادآور شد: مصرف ماهی قزلآلا برای هیچ گروه سنیای منعی ندارد اما در کودکان زیر یک سال به دلیل احتمال آلرژیزایی توصیه نمیشود. این کارشناس آبزیان خاطرنشان کرد: البته در مقایسه با نوع پرورشی قزل آلا، ماهیهای رودخانهای بهتر هستند زیرا از آبهای طبیعی که منبع بسیاری از مواد مغذیاند، تغذیه میکنند. یکی از دلایل اینکه گاهی ماهیان پرورشی از نظر مزه، بو و کیفیت خوراکی گوشت چندان مطلوب نیستند و گوشت آنها چرب است، تغذیه غیراصولی در برخی مزارع پرورش ماهی است. با شرایط فعلی تعدادی از استخرهای پرورش ماهی استان و مدیریت غیرعلمی برخی از آنها، تغذیه و پرورش ماهیها تجربی انجام میشود و در نتیجه کیفیت گوشت برخی از ماهیان پرورشی چندان مطلوب نیست. وی گفت: علاوه بر این، وجود باقیمانده داروها و حتی برخی سموم مانند «مالاشیت گرین» که با وجود ممنوعیت، هنوز در برخی مزارع پرورش ماهی استفاده میشود ممکن است مشکلات دیگری برای مصرف کنندگان به وجود بیاورد منبع : خبرگزاری ایسنا |