بازسازی ذخایر آبزی نیازمند مشارکت جامعه صیادی است

دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۹۷ بازدید

بازسازی ذخایر آبزی نیازمند مشارکت جامعه صیادی است
معاون صید و بنادر ماهی گیری شیلات ایران درانزلی، مشارکت جامعه صیادی را در امر بازسازی ذخایر آبزی ضروری خواند
علی اصغر مجاهدی درحاشیه نشست مشترک با مدیران کل شیلات استان های ساحلی شمال کشور( گیلان، مازندران و گلستان) در مصاحبه با خبرنگاران رسانه های گروهی اظهار کرد: سال گذشته مجموع صید در دریای شمال و جنوب کشور، 515 هزار تن بود که از این مقدار 40 هزار تن مربوط به خزر است.
وی با اشاره به مشکل صید غیرمجاز خاطرنشان کرد: از آنجا که آبزیان منبع اصلی درآمدی جامعه صیادی محسوب می شود، خود آنها بهترین حافظان ذخایر بشمار می روند.
مجاهدی با اشاره به فعالیت حدود 150 تعاونی صید ماهیان استخوانی در طول نوار ساحلی سه استان شمالی کشور و کاهش صید ادامه داد: شیلات بدنبال این موضوع است که از روش هایی دیگر مانند آبزی پروری و گردشگری منابع درآمدی صیادان را افزایش و متنوع کند.

وی تصریح کرد: اگر هرکدام از این تعاونی های صیادی موجود در ساحل خزر به طور متوسط از دو کیلومتر جایگاه صید برخوردار باشند، یک محدوده 300 کیلومتری را در اختیار دارند که می توانند از آن برای ایجاد فرصت های آبزی پروری و گردشگری استفاده کنند.

*طرح جامع صید و صیادی خزر

معاون صید و بنادر ماهی گیری شیلات ایران در خصوص طرح جامع صید و صیادی خزر گفت : این موضوع در کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، طرح و مورد تائید و تاکید قرار گرفته و به کمیسیون تلفیق بمنظور طرح در برنامه بودجه سال 94 ارائه شده است .

وی با اشاره به محورهای این طرح شامل حفاظت، بازسازی ذخایر، آموزش، تحقیقات، تعدیل پره ها، اصلاح قوانین و مقررات و ... ابراز امیدواری کرد پس از تائید طرح، شرایط اجرای آن فراهم و از بروز عوارض ناخواسته فعالیتهای مضر برای دریا جلوگیری شود .

*قانون مشاغل سخت و زیان آور

وی در خصوص محسوب شدن صیادی بعنوان شغل سخت و زیان آور گفت: در شورای عالی حفاظت کار، این موضوع مجدداً تائید شد و بعد از وقفه در این خصوص، پی گیری لازم برای اجرای این قانون انجام و طی بازدیدی که توسط نمایندگان شورای عالی حفاظت کار در مناطق عملیات صید صورت گرفت؛ قانون سخت و زیان آور بودن شغل صیادی مورد تائید قرار گرفت.

معاون صید و بنادر ماهی گیری شیلات ایران اظهار کرد: در حال حاضر محدودیتی برای اجرای قانون وجود ندارد و در صورت وجود مانعی برای این موضوع، اگر گزارشی دریافت کنیم؛ قطعا پی گیری خواهیم کرد.

در نشست مشترک مدیران کل شیلات استان های ساحلی شمال کشور که با حضور معاون صید و بنادر ماهی گیری شیلات ایران در شهرستان ساحلی انزلی برگزار شد؛ مباحثی همچون تخلفات صیادی ، مشارکت جامعه صیادی در حفظ منابع آبزیان، راه های تنوع بخشی به منابع درآمدی جامعه صیادی ، نحوه پی گیری عملیاتی طرح جامع صیادی دریای خزر ،بالا بردن اثرات بازدارندگی آرای محاکم قضایی برای جلوگیری از صید غیرمجاز، نحوه فعالسازی بیشتر یگان حفاظت منابع آبزیان در روش های عملیاتی نحوه نظارت بر انجام فعالیت های صیادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

حدود چهار هزار صیاد در 52 شرکت تعاونی پره در 300 کیلومتر آب های ساحلی استان گیلان مشغول به صید هستند
منبع: ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید