پرورش ماهیان زینتی، اقدامی برای کسب درآمد خوب و پایدار

یک‌شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۴۶ بازدید

پرورش ماهیان زینتی، اقدامی برای کسب درآمد خوب و پایدار
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: اشتغال پایدار و سودآوری مطلوب از جمله مزایای پرورش ماهیان زینتی است.
محمد صمدزاده افزود: تولید پنج میلیون قطعه ماهی زینتی با مدیریتی جهادی در استان برآورد شده است.
وی از بزرگ‌ترین امتیاز پرورش ماهیان زینتی گفت و تشریح کرد: بزرگ‌ترین مزیتی که پرورش ماهیان زینتی دارد این است که نیاز به یک مکان بسیار وسیع برای کار ندارد و به راحتی در منازل نیز می‌توان به پرورش آنها اقدام نمود، اما پرورش ماهیان خوراکی نیاز به امکانات بسیار گسترده‌ای دارد از جمله سیستم‌های سیرکولیشن، هواده‌ها، آب‌روان با حجم معین و... غذاهای مغذی و بسیار غنی از پروتئین که برای رشد آنها بسیار لازم است و البته گران‌تر از خوراک ماهیان زینتی و تهیه آن نیز دشوارتر یا تخصصی‌تر است
صمدزاده ادامه داد: با صرف هزینه کم و امکانات اندک، می‌توان در منازل امکان پرورش این ماهیان را هر چند در حجم پایین ایجاد کرد که منبع درآمدزایی خوبی به عنوان مشاغل خانگی محسوب می‌شود.

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی با معرفی شهرستان‌های توانمند آستان در پرورش ماهیان زینتی یادآور شد: آذرشهر، تبریز و مرند از توانمندترین شهرستان‌های آذربایجان‌شرقی در پرورش ماهیان زینتی هستند.

صمدزاره گفت: تولید آبزیان زینتی می‌تواند سهم بزرگی از تولید ملی را به خود اختصاص دهد و با توجه به رشد این صنعت، صادرات آن می‌تواند سهم قابل توجهی از سودآوری را نصیب کشور کند.

وی افزود: پرورش و تکثیر ماهی‌های آکواریومی توسط بخش خصوصی در استخرهای خاکی و بتونی انجام می‌شود که شامل گونه‌های تخم‌گذار مانند سورون، اُسکار، آنجل و گلدفیش و زنده‌زا نظیر کُپی، مولی و دُم شمشیری هستند.

صمدزاده با اشاره به اشتغالزایی چشمگیر تولید ماهیان زینتی تاکید کرد: تولید هر50 هزار قطعه ماهی زینتی، برای 15 نفر اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می‌کند، این فرصت بالقوه، در صورت بالفعل شدن، می‌تواند زمینه‌های اشتغال‌زایی چشمگیری ایجاد نموده و موجب رونق این صنعت در کشورمان شود
منبع: ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید