حذف صيد ترال با نصب سامانه ردياب بر روي شناورها /گ

چهار‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۸۸ بازدید

حذف صيد ترال با نصب سامانه ردياب بر روي شناورها
ردیاب های ماهواره ای بهترین شیوه برای نظارت مستمر و رصد کامل شناورها و صیادان است که در دنیا کاربردهای زیادی دارد و به این وسیله می توان امنیت را در دریا بیش از گذشته حاکم کرد.
مدیرکل شیلات استان بوشهر می گوید: بزودی با نصب سامانه ردیاب ماهواره ای بر روی شناورهای صیادی روش مخرب و منسوخ صید ترال از آب های استان به طور کامل حذف می شود.
در صید ترال با استفاده از لنج های پرقدرت، تورهای کف روب به شدت بر کف دریا کشیده و این امر موجب می شود در هر بار عملیات صیادی علاوه بر میگو به عنوان آبزی مورد نظر، گونه های دیگری از آبزیان مانند انواع ماهی ها، مرجان ها، جلبک ها و اسفنج ها بویژه از نوع نابالغ به عنوان صید ضمنی در تور گرفتار شوند.
دراین روش به علت نبود دستگاه فیش تانک بر روی شناور برای جداسازی میگو از دیگر آبزیان بقیه ماهی ها و جلبک های گرفتار شده در تور بدون هیچ استفاده ای دور ریخته می شوند.
آقای بهمنیاری می افزاید: برای نصب این سامانه با پیمانکار قرارداد بسته و با اتحادیه تعاونی های صیادی نیز به تفاهم رسیده ایم و قرار است تا دو سه ماه آینده دستگاه های ردیاب بر روی همه شناورها نصب شوند.
وی اضافه می کند: قیمت دستگاه برای نصب بر روی شناور حدود 800 هزار تومان است که سعی می کنیم دراین زمینه با صیادان همکاری کنیم.
مدیرکل شیلات استان بوشهر می افزاید: به کمک ردیاب های ماهواره ای می توانیم به صورت شبانه روزی و با کمترین نیرو شناورها و اقدامات آنها را بررسی و درصورت ارتکاب جرم متخلف را شناسایی کنیم.
آقای بهمنیاری با اشاره به اینکه همواره در استان با کمک دریابانی و دستگاه های مرتبط با صید ترال مقابله شده است، می گوید: در این سالها یگان هایی که 50 نفر نیروز داشتند با گشت زنی های مداوم با شناورهای متخلف برخورد کرده اند و در حال حاضر نیز با دستور استاندار و مصوباتی که در شورای تامین به تصویب رسید، برخورد با متخلفان با شدت بیشتری دنبال می شود.
وی اضافه می کند: در دو سه هفته اخیر حدود 60 شناور توقیف شد و 30 نفر از افراد متخلف به جریمه هایی چون ابطال مجوز برای چند ماه، ممانعت از ورود به دریا تا سه ماه، ندادن سوخت تا 6 ماه و از این دست محکوم شده اند.
آقای بهمنیاری همچنین می گوید: کسانیکه با شیوه خطرناک ترال در دریا صید می کنند مانند کسی هستند که شاخه زیر پای خود را می برند چرا که صدمه به دریا موجب می شود تا با کم شدن ذخایر برای همه صیادان مشکل ایجاد شود همچنانکه در سالهای قبل در زمان صید میگو میزان صید به 4 هزار تن می رسید ولی در چند سال اخیر این میزان به 700 تن کاهش یافته است.
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات استان نیز می گوید: از دهه 70 صید به شیوه ترال در استان ممنوع شد و استفاده از این شیوه صید فقط برای صید میگو آن هم در مدت 45 روزِ اعلام شده از سوی مسئولان شیلات با رعایت تمام قوانین مانند رعایت زمان و مکان، عمق و حدود تعیین شده و استفاده از نوع مخصوص وسیله صید که به ابزار کاهنده مجهز باشند برای جلوگیری از به دام افتادن دیگر آبزیان آزاد شد .
روش‌های متعدد و پیشرفته‌ای برای به حداقل رساندن صید ضمنی مشخص شده ‌است که ازآن جمله می توان به قرار دادن شبکه‌های کاهش صید ضمنی و یا پانل‌های چشمه مربعی در قسمت‌هایی از تور ترال اشاره کرد و به این روش می توان به گونه‌های خاصی از ماهیان گرفتار شده اجازه فرار داد .
آقای آهنگر مقدم می افزاید: استفاده از این شیوه مخرب در تمام فصول سال موجب می شود میگوهای مولد از بین بروند و از طرفی با این شیوه میزان صید ناخواسته نیز زیاد و صدمات زیادی به دریا وارد می شود که البته در ادامه تلاش هایی که این سالها برای مقابله با این شیوه وجود داشته در حال حاضر برخورد با متخلفان نیز شدت گرفته است.
کارشناس مسئول امور صید شیلات استان درباره مضرات این شیوه صید می گوید: تخریب بستر دریا و از بین رفتن مرجان ها، اسفنج ها و جلبک های دریایی، برهم خوردن توازن اکوسیستم، آشفتگی زیست محیطی، افزایش 75 درصیدی صید ناخواسته، تداخل با دیگر ابزار صید و کاهش صید به علت مهاجرت آبزیان از منطقه از مضرات استفاده از شیوه صید ترال است.

آقای شادکامی با اشاره به اینکه مناطق خور عبدالله، حاشیه خارک، بهرگان و مَطاف بیشترین آسیب را به سبب صید ترال دیده اند، می افزاید: این درحالی است که مناطق بهرگان و مطاف به عنوان گنجینه های خلیج فارس مشهورند زیرا زاد و ولد آبزیان و تکثیر آنها در این مناطق انجام می شود.
وی اضافه می کند: با وجود مشکلاتی که صید ترال برای این مناطق بوجود آورده اما با دادن فرصت به آبزیان برای زاد و ولد این چرخه تجدید پذیر و اقدامات لازم دراین زمینه درحال اجراست
منبع: واحد مرکزی خبر

دیدگاه خود را بیان کنید