بوی ماهی عاملی برای ماهی‌گریزی

جمعه ۸ خرداد ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۱۰۹ بازدید

بوی ماهی عاملی برای ماهی‌گریزی
یک کارشناس آبزی‎پروری گفت: باورهای غلط از عوامل مهم خودداری از مصرف ماهی است.
مهندس غلامحسین اکبری اظهار کرد: باورهای غلط یکی از عوامل مهم خودداری برخی اشخاص از مصرف ماهی است. عوامل دیگری که در این خصوص مؤثر است، تحمل نکردن بوی ماهی است.
وی خاطرنشان کرد: برخی بوی ماهی را دوست ندارند و از استشمام آن دچار ناراحتی می‎شوند. برای چاره این امر می‎توان پیش از طبخ، آن را به خوبی شست‎وشو داد و تمیز کرد و به هنگام طبخ از مواد معطری مانند پودر آویشن و یا سبزیجات معطر دیگری مانند مرزه، ترخون، ریحان، نعناع و امثال آن استفاده کرد.
اکبری ادامه داد: ماهی تازه و سالم بوی نامطبوع ندارد و چنان‎چه ماهی، مانده و فاسد شود از آن بوی نامطلوب استشمام می‎شود. بنابراین باید به سلامت و تازه بودن ماهی اطمینان داشته باشیم تا بتوانیم از خواص تغذیه‎ای این ماده غذایی مفید نهایت استفاده را ببریم. به طور کلی مسأله عادت در شکل‎گیری الگوی غذایی انسان نقش بسیار مهمی برعهده دارد.

این کارشناس آبزی‎پروری تصریح کرد: در برخی خانواده‎ها عادت به مصرف ماهی وجود ندارد، یعنی در برنامه‌ی غذایی هفتگی آنان ماهی به طور مکرر طبخ نمی‎شود و در نتیجه اعضای خانواده به مصرف این ماده غذایی مفید عادت نمی‎کنند و این امر عامل دیگری برای مصرف نکردن یا کمبود مصرف ماهی است.

وی یادآور شد: در هر حال چنانچه علل ممانعت‌کننده مصرف ماهی را جست‎وجو کنیم و در رفع این علل برآئیم و نیز خود و خانواده‎مان را به مصرف این ماده غذایی مفید عادت بدهیم، گامی مؤثر در حفظ سلامت خود، خانواده و جامعه‎مان برداشته‎ایم.

اکبری خاطرنشان کرد: چون‌ مصرف ماهی و آبزیان تأثیر مهمی در حفظ سلامت جامعه و پیشگیری از بیماری‎ها و در نهایت ارتقای سلامت افراد اجتماع به عهده دارد، لذا لازم است برای تشویق مردم به مصرف ماهی اقدام شود.
منبع: ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید