پروبیوتیک‎ها افزودنی‎های جدید مواد غذایی دریایی

پنج‌شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۷۶ بازدید

پروبیوتیک‎ها افزودنی‎های جدید مواد غذایی دریایی
یک کارشناس آبزی‎پروری گفت: پروبیوتیک‎ها میکروب‎های زنده‌ای هستند که به‎صورت افزودنی غذائی استفاده می‌شوند.
غلامحسین اکبری اظهار کرد: بر روی کاربرد پروبیوتیک‎ها با هدف حفاظت از محیط‌زیست تحقیق شده و مصرف این موجودات در تغذیه حیوانات آبزی افزایش یافته‎اند.
وی خاطرنشان کرد: پروبیوتیک‎ها میکروب‎های زنده‌ای هستند که به‎صورت افزودنی غذایی استفاده می‌شوند و موجب بهبود سلامتی انسان و حیوانات اهلی می‎شوند.
اکبری ادامه داد: میکروب‎های دستگاه گوارش ماهی و خرچنگ خوراکی به‌علت عبور جریان آب از لوله گوارش وابستگی ویژه‌ای به محیط خارجی دارند. بیشتر باکتری‎های موجود در روده، به‎دلیل جریان مداوم باکتری‎هایی که از آب و غذا وارد آن شده جابجا می‎شوند.

این کارشناس آبزی‎پروری افزود: برخی محصولات تجاری معرفی شده به‌عنوان پروبیوتیک مکمل غذایی نیستند و بمنظور اهداف دیگری طراحی شده‌اند. بحث پروبیوتیک زمانی مطرح شد که مشخص شد میکروب‎های استفاده شده در لوله گوارش زنده می‌مانند.

وی تصریح کرد: از طرف دیگر جنبه‎های دیگری مثل کنترل بیولوژیکی از طریق بهبود کیفیت آب و درمان بیولوژیکی نیز جهت پروبیوتیک‎ها مطرح شد‌ه‌است. اگر چه اولین پروبیوتیک‎هائی که برروی آبزیان آزمایش شدند برای موجودات خشک‌زی طراحی شده بودند ولی بعضی تاثیرات در ماهی‎ها نیز به همان صورت مشاهده شد.

اکبری خاطرنشان کرد: به‎دلیل عدم اطمینان از زنده ماندن باکتری‎ها در محیط آبی، بیشتر تلاش‎ها بر اساس جداسازی و انتخاب سویه‌های از پروبیوتیکی از محیط آبی بود. این میکروب‎ها شامل ویبریون‎ها، پزودوموناس‎ها، باکتری‎های اسید لاکتیک، باسیل‎ها و مخمرها هستند.

این محقق یادآور شد: البته سه ویژگی در خصوص میکروب‎هائی که به عنوان پروبیوتیک انتخاب می‌شوند باید در نظر گرفته شود که شامل حالت آنتاگونیستی در مقابل باکتری‎های بیماری‎زا، خاصیت تشکیل کلونی و امکان افزایش مقاومت میزبان در برابر پاتوژن است.

وی تصریح کرد: علاوه‌بر این‎ها باید با باکتری‎های بیماری‎زا برای کسب غذا، هم‌چنین امکان اتصال به دیواره روده رقابت کنند و توانائی تحریک سیستم ایمنی بدن را داشته باشند
منبع: ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید