رهاسازی 70 میلیون قطعه بچه ماهی سفید در رودخانه های شیلاتی مازندران

یک‌شنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۵۱ بازدید

رهاسازی 70 میلیون قطعه بچه ماهی سفید در رودخانه های شیلاتی مازندران
رهاسازی 70 میلیون قطعه بچه ماهی سفید در رودخانه های شیلاتی مازندران از جمله هراز، چشمه کیله، تجن، تلار، سرداب رود، چالوس و بابلرود آغاز شد.
حسن حبیب نژاد مدیر کل شیلات مازندران در حاشیه مراسم رها سازی این بچه ماهی ها در مرکز تکثیر شهید رجایی ساری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: هر ساله شیلات مازندران به منظور بازسازی ذخایر ماهیان دریای خزر تکثیر نیمه مصنوعی ماهی سفید و رها سازی آن در رودخانه های شیلاتی را انجام می دهد که امسال با این اقدام 100میلیارد تومان درآمد وارد استان می شود.
وی با اشاره به استحصال سه تن تخم ماهی سفید در سال جاری اظهار کرد: با توجه به کاهش تکثیر طبیعی ماهیان در رودخانه های استان، امسال 54 میلیون قطعه بچه ماهی سفید به صورت تکثیر نیمه طبیعی و 16 میلیون قطعه به صورت شیل گذاری (رها کردن ماهیان مولد در مناطق مشخصی از رودخانه های شیلاتی) انجام و برای آن 500 میلیون تومان هزینه شده است.

به گفته حبیب نژاد پارسال 45 میلیون قطعه بچه ماهی سفید در 10 رودخانه شیلاتی استان مازندران رها سازی شد که امسال با کمک دولت و دستگاه قضایی در حفظ رودخانه های استان این میزان حدود 50 درصد افزایش یافت.

وی با بیان این که بیش از چهار هزار صیاد در مازندران از طریق صید در دریای خزر تامین معاش می کنند، بیان داشت: ماهی سفید از ماهیان اقتصادی دریای خزر است و پایداری اشتغال صیادان با رها سازی و صید آن تضمین می شود.

حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی تقوی فرد رییس کل دادگستری مازندران در این مراسم گفت: اهمیت تکثیر ماهیان و فعالیت شیلاتی در زمینه اشتغال، رونق اقتصادی و استفاده از گوشت ماهی ضروری است.

وی افزود: دستگاه قضایی حمایت ویژه ای از بخش های مختلف شیلاتی از تکثیر طبیعی و نیمه طبیعی ماهیان دریای خزر و رها سازی در رودخانه های استان را انجام می دهد.

وی با تاکید بر این که صیادان و لوازم صید و صیادی باید بر اساس استاندارد های لازم و تحت نظارت و کنترل باشد، گفت: ماهیان در زمان تکثیر طبیعی و تخم گذاری باید در حفاظت کامل باشند.

رییس کل دادگستری مازندران تاکید کرد: اگر کسی و یا گروهی اختلالی در روند طبیعی ماهیان دریای خزر ایجاد کند و یا منجر به آلودگی رودخانه ها شوند، دستگاه قضایی به طور جدی این گونه پرونده ها را مورد رسیدگی قرار می دهد.

تقوی فرد از رودخانه های شیلاتی مازندران به عنوان زایشگاه های ماهیان و سرنوشت معیشتی صیادان یاد کرد و گفت: سلامت و بهداشت رودخانه ها باید همواره مورد توجه قرار بگیرد.

وی از حفاظت محیط زیست مازندران نیز خواست تا نسبت به جلوگیری از ورود آلاینده ها به رودخانه های مازندران حساس تر باشد و با شدت بیشتری با متخلفان برخورد کند.

وی اظهار داشت: دستگاه قضایی در پرونده های واحدهای آلاینده با جدیت برخورد می کند.

رییس کل دادگستری مازندران با بیان این که برخورد با واحدهای آلاینده استان انگشت شمار است، بیان داشت: اعتقاد به همکاری و فرهنگ سازی در حفاظت محیط زیست مازندران داریم.
منبع: ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید