طرح توسعه سواحل مکران بررسی شد

یک‌شنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۴۹ بازدید

طرح توسعه سواحل مکران بررسی شد
وزیر راه و شهرسازی گزارشی از پیشرفت طرح ویژه توسعه و عمران سواحل مکران خبر داد و به تشریح پروژه ها و طرح های مختلف این وزارتخانه در بخش زیربنایی در منطقه پرداخت.
در جلسه کارگروه توسعه زیربنایی سواحل مکران، طرح‌ها و برنامه های دولت برای توسعه سواحل مکران در بخش زیربنایی، انرژی، صنعت، کشاورزی و شیلات بررسی و تصمیم هایی برای رفع محرومیت، ارتقای امنیت و توسعه پایدار و متوازن این سواحل گرفته شد.
وزیر نفت نیز در این جلسه با معرفی برخی از طرح های وزارت نفت در این منطقه، تاکید کرد: توسعه سواحل مکران، باید طرحی جامع باشد و همه مسائل آن از صفر تا صد دیده شود.
در این نشست وزیر صنعت، معدن و تجارت هم برنامه ها و طرح های پیش بینی شده این وزارتخانه جهت توسعه سواحل مکران را تشریح کرد و از احداث مجتمع فولاد مکران، احداث مجتمع تولید فولاد اسفنجی مکران، تکمیل مجتمع پتروشیمی مکران، احداث شهرک صنعتی جاسک و احداث مجتمع شمش فولاد با ظرفیت 2 میلیون تن در منطقه چابهار به عنوان برخی طرح‌های صنعتی در این منطقه یاد کرد.
چیت‌چیان وزیر نیرو نیز با تاکید بر اینکه مطالعات و طرح جامع توسعه سواحل مکران باید برنامه زمانبندی و متولی مشخصی داشته باشد، توسعه شبکه برق، تولید برق، احداث نیروگاه و تامین آب در سواحل مکران را از برنامه های وزارت نیرو در این منطقه برشمرد.

در این جلسه وزرای دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور ورئیس سازمان حفاظت محیط زیست، نیز حضور داشتند.


***مکران از نظر تاریخی سرزمینی ساحلی در جنوب شرقی ایران و جنوب غربی پاکستان است که در طول خلیج عمان از رأس‌الکوه در غرب جاسک تا لاس بلا در جنوب غربی ایالت بلوچستان پاکستان گسترده ‌است.
یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های این منطقه، مجاورت آن با آب‌های آزاد بین‌المللی در سرتاسر مرز جنوبی، همسایگی مستقیم با کشورهای پاکستان و افغانستان، و به طور غیرمستقیم با کشورهای آسیای مرکزی (از طریق ترکمنستان) است که یک راه غیرقابل چشم پوشی برای این کشورهای محصور در خشکی(به جز پاکستان) به دریاهای آزاد محسوب می‌شود.
استان سیستان و بلوچستان در مسیر دو کریدور از سه کریدور ترانزیتی بزرگ دنیا قرار دارد.

این امر، منطقه مکران را به عنوان محور ترانزیتی طرح توسعه جنوب شرق مطرح می‌کند. در صورت راه‌اندازی محور ترانزیتی کشور، که از بندر چابهار آغاز و با عبور از شهرهای استان سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی، رضوی و شمالی به کشورهای آسیای میانه ختم می‌شود.
منبع: شبکه خبر

دیدگاه خود را بیان کنید