همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
سهشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴
۰ نظر
۷۸ بازدید
محققان سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران موفق به تولید واکسن هایی برای ایمن سازی ماهی های پرورشی سردآبی شدند. | |
مهرداد آذین مجری طرح تولید واکسن آبزیان افزود: ماهی های سردآبی پرورشی مانند قزل آلا با باکتری های لاکتوکوس و استرپتوکوکوس دچاری بیماری می شوند. وی بیان کرد: بیماری ماهی های پرورشی سردآبی عوارضی چون خونریزی زیر پوستی، خون ریزی در آبشش ها، کوری، مشکلات مغزی و در نهایت منجر به مرگ آنها می شود. |
|
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: بیماری ماهی های پرورشی با سرعت زیادی منتقل می شود بنابراین برای جلوگیری از بروز این نوع بیماری ها اقدام به تولید واکسن آبزیان کردیم که این واکسن ۸۰ تا ۹۰ درصد ایمن زایی در ماهی ها ایجاد می کند.
آذین با بیان اینکه واکسن آبزیان از خارج وارد کشور می شود، افزود: قیمت هر لیتر واکسن خارجی برای آبزیان حدود ۵۰۰ هزار تومان است که با تولید این واکسن در داخل کشور قیمت هر لیتر آن به یک پنجم کاهش می یابد. وی با اشاره به روش های استفاده از واکسن آبزیان گفت: این نوع واکسن ها به دو روش خوراکی و تزریقی استفاده می شود که در روش خوراکی واکسن در حوضچه های حاوی ماهی ها ریخته می شود اما در روش دوم واکسن باید به هریک از ماهی ها تزریق شود که این روش بسیار سخت و زمان بر است. این پژوهشگر تاکید کرد: این واکسن در تعدادی از مزارع حوضچه های پرورش ماهی آزمایش شده و نتایج بسیار مطلوبی داشته است. تولید واکسن آبزیان با همکاری پژوهشکده زیست فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و جهاد دانشگاهی دانشکده دامپزشکی طراحی و اجرا شده است. |