مصرف انسانی ماهی کیلکا 19 درصد افزایش یافت

پنج‌شنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۴۶ بازدید

مصرف انسانی ماهی کیلکا 19 درصد افزایش یافت
رییس گروه بهبود کیفیت فراوری و توسعه بازار آبزیان شیلات مازندران از افزایش 19 درصدی مصرف انسانی ماهی کیلکا از آغاز فصل صید ساری جاری تا پایان ماه مرداد خبر داد.
حسن حسین نژاد روز پنجشنبه میزان مصرف انسانی کیلکا در فصل صید سال جاری را 262 تن اعلام کرد و گفت : در مدت مشابه سال پیش میزان مصرف انسانی 220 تن بود.
فصل صید ماهی کیلکای دریای خزر از ماه خرداد هر سال آغاز می شود و تا اواخر سال ادامه می یابد.
صید این ماهی هر سال به خاطر تخم ریزی به مدت دو تا سه ماه متوقف می شود.
رییس گروه بهبود کیفیت فراوری و توسعه بازار آبزیان شیلات مازندران گفت : تنها در ماه مرداد امسال 20 تن معادل 15 درصد به مصرف انسانی کیلکا اضافه شد و میزان مصرف را از 136 تن در سال گذشته به 156 تن افزایش داد.
وی افزود: فعال شدن کارخانه های فراوری، افزایش صادرات و کاهش میزان مصرف پودری از مهم ترین عوامل اثرگذار بر افزایش میزان مصرف انسانی کیلکا در سال جاری بوده است.
او ادامه داد : هم اکنون علاوه بر سه کارخانه فراوری و بسته بندی ماهی کیلکا، 10 کارخانه کنسرو ماهی هم در مازندران فعال است که بخشی از فعالیتشان را تبدیل کیلکا به کنسرو تشکیل می دهد
حسین نژاد آمار صید سال گذشته ماهی کیلکا در مازندران را 16 هزار و 500 تن اعلام کرد و گفت که از این میزان شش درصد به مصرف انسانی رسیده بود.
وی پیش بینی کرد که امسال با توجه به اقبال مردم ، میزان مصرف انسانی به 10 تا 12 درصد افزایش یابد.
بر اساس آمارهای موجود پارسال 221 تن ماهی کیلکا به ارزش 177 هزار دلار از مازندران به خارج از کشور صادر شد.
کیلکا یک نوع ماهی ریزجثه و کم چرب است که حدود 75 درصد از وزن آن را آب تشکیل می دهد.
مصرف انسانی این ماهی به خاطر پروتئین سرشار همراه با اسید آمینه ، چربی کم همراه با امگا 3 ، قابلیت هضم سریع ، وجود مقادیر زیادی از ویتامین های موجود در آب مانند ب 12 ، غنی بودن از نظر ویتامین های ای و دی و کم کالری بودن در یک دهه اخیر مورد توجه قرار گرفته است.
بیشتر کارشناسان تغذیه مصرف این نوع ماهی را به صورت آبپز یا بخارپز برای لاغر شدن به مراجعه کنندگان خود پیشنهاد می کنند.
این ماهی که به خاطر ریزجثه بودن با پوست و استخوان خورده می شود ، سرشار از کلسیم و آهن است.
ماهی کیلکا دارای انواع مختلف چشم درشت و معمولی است.
آن بخش از صید این ماهی که به مصرف انسانی نمی رسد ، برای تبدیل به فراورده های مختلف ، تحویل صنایع شیلاتی می شود.
صید ماهی کیلکا در مازندران با 44 فروند شناور ویژه انجام می شود
منبع: ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید